ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βασιλόπουλος για εμβολιασμό: “Θα έπρεπε να έχουμε ακολουθήσει πρακτικές όπως άλλες χώρες που έφεραν άμεσα αποτελέσματα”

Τη δυσαρέσκειά του δεν έκρυψε ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος για τους αργούς ρυθμούς με τους οποίους κινούνται οι εμβολιασμοί στη χώρα μας, με τον ίδιο να επισημαίνει στο MessiniaLive ότι “Θα έπρεπε αυτό να έχει διευθετηθεί. Θα έπρεπε να έχουμε ακολουθήσει άλλες πρακτικές που ακολούθησαν άλλες χώρες και έφεραν άμεσα αποτελέσματα”.

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: “ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ”

“Περιμέναμε πολύ πιο γρήγορα αποτελέσματα (στον εμβολιασμό) και καλύτερη διαδικασία. Μην ξεχνάμε ότι ως Δήμος Καλαμάτας, έχουμε διαθέσει τόσα πράγματα, και το Πνευματικό Κέντρο και το Μέγαρο Χορού, και προσωπικό, και τη Δημοτική Αστυνομία. Έχω επικοινωνήσει και με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, του πρότεινα την Τέντα για να γίνει ένα μεγάλο Εμβολιαστικό Κέντρο. Μου είπε ότι ναι, είναι πολύ σημαντικό αλλά χρειαζόμαστε εμβόλια! Θα έπρεπε αυτό να έχει διευθετηθεί. Θα έπρεπε να έχουμε ακολουθήσει άλλες πρακτικές που ακολούθησαν άλλες χώρες και έφεραν άμεσα αποτελέσματα”.

ΓΙΑ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ: “ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ”

Oι αναλύσεις στα λύματα που γίνονται στην περιοχή μας δείχνουν μικρή αυξητική τάση, που σημαίνει ότι πρέπει να προσέχουμε, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε ούτε να μας πιάνει πανικός”, τόνισε ο Δήμαρχος, εξηγώντας οτι τα αποτελέσματα στα λύματα δείχνουν την τάση της πανδημίας και όχι τον αριθμό των κρουσμάτων. Παρ’ όλα αυτά, θα στείλει η ΔΕΥΑΚ και σε δεύτερο εργαστήριο τα δείγματα από τα λύματα (πέρα από τα Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών ΑΕ, όπου μέχρι τώρα γίνονται οι αναλύσεις). “Θα κάνουμε μια σύμβαση με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ώστε να υπάρχει και εκεί εξέταση των λυμάτων”.

Ερωτηθείς γιατί η Καλαμάτα δεν είναι στο Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ, ώστε να υπάρχει μια διαρκής επιστημονική παρακολούθηση, και να μην πληρώνει ο Δήμος σε ιδιωτικά εργαστήρια για τις αναλύσεις των λυμάτων, απάντησε πως “δεν είναι το μείζον να μπούμε στο Δίκτυο για να μην πληρώνουμε τα τεστ. Ο Δήμος Καλαμάτας αντέχει. Μια επιστημονική παρακολούθηση σίγουρα θα είχε να προσθέσει κάτι”.

“Οφείλουμε να ανακοινώνουμε στους πολίτες τα αποτελέσματα των λυμάτων, για να γνωρίζουν”

“Όπως το προηγούμενο διάστημα ο Δήμος ανακοίνωνε το μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο στα λύματα, έτσι και τώρα οφείλουμε να ενημερώνουμε τους πολίτες, για να γνωρίζουν”, δήλωσε ο Δήμαρχος, εξηγώντας ότι σύμφωνα με τους μικροβιολόγους οι μετρήσεις των λυμάτων από τα 9.000 έως τα 13.000 αντίγραφα ιού ανά λίτρο λυμάτων θεωρούνται ως σταθερότητα του ιικού φορτίου. Τέλος συνέστησε σε όλους να συνεχίσουμε να προσέχουμε, τηρώντας τα μέτρα, ώστε να μην γίνουμε αιτία διασποράς του ιού.

 

 

Δημοφιλέστερα

To Top