ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βασιλόπουλος για Διαπαραταξιακή: “Δεν χωράνε εγωισμοί, ας κοιτάξουμε το καλό της πόλης”

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ, ΤΗΝ 120 ΠΕΑ, ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ, ΤΗΝ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ...ΛΕΙΨΗ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ

Μετά την παρουσίαση του πολιτιστικού καλοκαιριού του Δήμου Καλαμάτας, που έγινε στο γραφείο του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, ακολούθησε συνέντευξη τύπου με τον Δήμαρχο να ενημερώνει για τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας.
Ξεκινώντας ο δήμαρχος Καλαμάτας αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Υπουργό Εθνικής άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο, παρουσία του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτεράρχου Γ.Μπλιούμη, σχετικά με τον σχεδιασμό του μετασχηματισμού του πολεμικού αεροδρομίου της 120 ΠΕΑ Καλαμάτας σε διεθνές κέντρο εκπαίδευσης πιλότων.
Ο δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι "η ηγεσία του Υπουργείου σκοπεύει στην αναβάθμιση του εξοπλισμού και των μέσων εκπαίδευσης στην 120 ΠΕΑ τα υπόλοιπα είναι συζητήσεις σε πρώιμο στάδιο και δεν έχει υπάρξει καμία τελική απόφαση", ενώ έλαβε την διαβεβαίωση ότι "δεν θα υπάρχει όχληση και πρόβλημα στην περιοχή" ενώ από την πλευρά του έθεσε στο τραπέζι την βούληση του Δήμου Καλαμάτας "για ήπια και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής με ό,τι αυτό συνεπάγεται".

Στην ίδια συνάντηση τέθηκε επί τάπητος το θέμα της αξιοποίησης μέρους του Στρατοπέδου Καλαμάτας, με τον Υπουργό να είναι θετικός και να αναμένει μία συγκεκριμένη και ρεαλιστική πρόταση - μελέτη εκ μέρους του Δήμου, η οποία θα αξιολογηθεί και επιβάλλεται να είναι προς όφελος της πόλης.

Θα ερημώσει πλέον το στρατόπεδο εκπαίδευσης της Καλαμάτας...

ΦΑΝΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ: ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο Θανάσης Βασιλόπουλος σχετικά με τα φανάρια στον ΟΑΕΔ απάντησε ότι "είχαμε στείλει μία μελέτη στο αρμόδιο υπουργείο όμως δεν εγκρίθηκε λόγω της δραστηριοποίησης στο σημείο ενός εργοστασίου ξυλείας. Έχουμε στείλει νέα πρόταση βελτιωμένη και αναμένουμε τα αποτελέσματα".

 

Από τις 17 Ιουλίου η χρήση του πάρκινγκ στο Λιμάνι

Σχετικά με τις πεζοδρομήσεις και τις αλλαγές στην κυκλοφορία στην πόλη, ο δήμαρχος τόνισε ότι "συνεχίζεται η διαβούλευση και η ανταλλαγή απόψεων για την διαχείριση των δημοτικών χωρών, ενώ ήδη υπάρχει βούληση για δημιουργία 15 πάρκων τσέπης και φέτος κάτι θα φτιάξουμε -όπως είπε χαρακτηριστικά- τουλάχιστον 2-3 πάρκα, ενώ θα γίνει ειδική σήμανση στην πόλη, η οποία θα γίνει ήπιας κυκλοφορίας σε μη κεντρικούς δρόμους με ανώτατη ταχύτητα 30 km και 20 km έξω από τα σχολεία".

 

Για την παραλιακή οδό Ναυαρίνου ο δήμαρχος είπε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τους φορείς που έχουν αναλάβει την μεταφορά των πολιτών όπως τα ΤΑΞΙ και την αστική συγκοινωνία, ενώ ανακοίνωσε πως από την Παρασκευή 17 Ιουλίου θα δοθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού το πάρκινγκ στο Λιμάνι, νωρίτερα και περισσότερο από κάθε άλλη χρονια.

ΓΙΑ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ: "Μην ψάχνουμε δικαιολογίες ας αφήσουμε τους εγωισμούς στην άκρη για το καλό της πόλης"

Απαντώντας σε ερώτηση για την Διαπαραταξιακή, επανέλαβε ότι "είναι μία δημοκρατική πρωτοβουλία του δημάρχου και ο ίδιος δεν θεωρεί ότι έχει κάνει κάποιο λάθος", ενώ είπε επίσης ότι "η έλλειψη εισηγήσεων σε κάποια θέματα μάλλον είναι δικαιολογία, αφού στην τελευταία συζήτηση που υπήρχε εισήγηση, δεν εμφανίστηκαν αυτοί που έχουν αποχωρήσει, δηλώνοντας "μην ψάχνουμε δικαιολογίες ας αφήσουμε τους εγωισμούς στην άκρη για το καλό της πόλης".

ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ: "ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ"

Τέλος σε ερώτηση για την διαχείριση των απορριμμάτων δήλωσε ότι "υπάρχουν κάποια προβλήματα, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε στην κεντρική διαχείριση. Ο Δήμος Καλαμάτας δεν έχει ενεργή χωματερή αλλά για οτιδήποτε δυσάρεστο προκύψει έχουμε εναλλακτικά σενάρια".

Δημοφιλέστερα

To Top