ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασιλόπουλος: “Ενώνουμε δυνάμεις, συνεργαζόμαστε για να πετύχουμε ακόμα περισσότερα”

Σήμερα, Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 κατά την πρωινή σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο, οι νέοι Αντιδήμαρχοι ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις αρμοδιότητές τους και έλαβαν τις σχετικές κατευθύνσεις για την ταχύτερη απόδοση έργου και την άμεση υλοποίηση του σχεδιασμού που έχει σε εξέλιξη η Δημοτική Αρχή. 

ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ 

Στην εναρκτήρια τοποθέτησή του στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, απευθυνόμενος προς το Σώμα, ανέφερε τα εξής:

«Το 2022 αποτελεί ένα έτος γεμάτο προκλήσεις αλλά και μια χρονιά κατά την οποία θα εξελιχθούν σημαντικά έργα για το Δήμο μας.

Η εξέλιξη της πανδημίας, η υγειονομική κρίση και οι συνέπειες αυτής αποτελούν αναμφισβήτητα τη μεγαλύτερη πρόκληση για όλους, καθώς τα πάντα -όπως είναι φυσικό- συνδέονται με την υγεία. Προφανώς και υπάρχει προβληματισμός και ανησυχία, ωστόσο έχουμε χρέος να ακούμε τους ειδικούς, να ακολουθούμε τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας, να κάνουμε ότι πρέπει για να προστατεύσουμε την υγεία μας και την υγεία των οικογενειών μας, καθώς έτσι θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε και τη δημόσια Υγεία. Με όπλο τον εμβολιασμό και με μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, μέσα σε αυτές τις ιδιαίτερες, τις πρωτόγνωρες θα μου επιτρέψετε να πω συνθήκες, ο Δήμος Καλαμάτας άντεξε και αντέχει. Υλοποιώντας ένα σχεδιασμό εκατομμυρίων ευρώ, προγραμματίζοντας σημαντικά έργα και παρεμβάσεις, διεκδικώντας για τους δημότες μας και τους επισκέπτες, μια πόλη πιο φιλική, περισσότερο ανθεκτική, σύγχρονη και βιώσιμη που ως στόχο έχει την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Τα κάναμε όλα τέλεια; Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης; Και βέβαια υπάρχουν. Σε επίπεδο αποτελεσματικότητας, στην υλοποίηση έργων υπήρξε καθυστέρηση.

“Δεν θα πω τι έφταιξε, η υγειονομική κρίση, οι μελέτες που παραλάβαμε, οι δικές μας καθυστερήσεις, σημασία έχει εντοπίζοντας την αιτία να αλλάξουμε τα δεδομένα και να φέρουμε αποτελέσματα”

Αποτελέσματα ανάλογα με αυτά που επιτύχαμε σε επίπεδο καθημερινότητας που η βελτίωση σε όλα τα επίπεδα αναγνωρίζεται από όλους, αλλά κυρίως σε επίπεδο στρατηγικού σχεδιασμού και διεκδικήσεων που είμαστε ένας από τους καλύτερους Δήμους στην χώρα μας και αυτό συζητιέται σε όλα τα Υπουργεία και Οργανισμούς και τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας για το Δήμο μας, θα αποτυπωθούν τα επόμενα χρόνια.

Άλλωστε οι στόχοι που έχουν τεθεί είναι υψηλοί. Για ένα Δήμο Καλαμάτας πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Στο πλαίσιο αυτό ενώνουμε δυνάμεις, συνεργαζόμαστε για να πετύχουμε ακόμα περισσότερα. Οι βάσεις έχουν τεθεί. Ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής υλοποιείται. Ακολουθώντας συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Απαντώντας στις σύγχρονες ανάγκες. Αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα και χρηματοδοτικό εργαλείο που υπάρχει. Προτάσσοντας τα καθημερινά, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματά μας, υπηρετώντας την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου, έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις πραγματικές ανάγκες.

Εύχομαι το 2022 να είναι ένα έτος δημιουργικό και παραγωγικό για όλους.

“Ένα έτος που θα καταφέρουμε μέσα από τις αντιθέσεις και τις διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις να κάνουμε το καλύτερο για το Δήμο μας”.

To Top