ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βασιλόπουλος: Έκτακτοι νέοι έλεγχοι την Κυριακή στα λύματα του Βιολογικού-Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί

Συναγερμός έχει σημάνει από χθες βράδυ στην Καλαμάτα μετά την ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας πως στον Βιολογικό ανιχνεύτηκε κορονοϊός και μάλιστα εκτιμάται, σύμφωνα με τα μαθηματικά μοντέλα, ότι αυτή τη στιγμή στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν περί τα 600 ενεργά κρούσματα.

“Θα κάνουμε ό,τι πρέπει” δηλώνει ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος,  στο MessiniaLive, προαναγγέλοντας έκτακτο έλεγχο στον Βιολογικό Καθαρισμό, αύριο Κυριακή, καθώς, όπως μας εξήγησε, την Κυριακή ο Βιολογικός δέχεται λύματα μόνο από την Καλαμάτα και θα μπορέσουμε να προσδιορίσουμε αν τα 600 ενεργά κρούσματα προέρχονται όντως από την πόλη της Καλαμάτας και όχι και από άλλες περιοχές της Μεσσηνίας.

Ως γνωστόν, τις καθημερινές ο Βιολογικός Καθαρισμός Καλαμάτας δέχεται λύματα και από Μεσσήνη, αλλά και από άλλες περιοχές του Νομού μας, με βυτιοφόρα με αστικά λύματα, που καταφθάνουν σε καθημερινή βάση. Μόνο την Κυριακή δεν δέχεται λύματα από άλλες περιοχές, οπότε θα έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα.

Ταυτόχρονα θα αυξηθούν τα δωρεάν rapid test και υπάρχει σχεδιασμός να γίνονται πιο μαζικά, ώστε να ελεγχθεί όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος.
Πάντως, ο κόσμος της Καλαμάτας είναι θορυβημένος και αιφνιδιασμένος από τα αποτελέσματα αυτά, με ορισμένους ακόμα και να τα αμφισβητούν, και κάποιους άλλους να σπεύδουν να κάνουν το τεστ.

To Top