ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βασιλόπουλος: Είμαστε ανοιχτοί να γίνουν αλλαγές στη Ναυαρίνου

ΔΙΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ – ΤΙ ΖΗΤΑΝΕ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Για τα κυκλοφοριακά μέτρα που εφαρμόζονται τις τελευταίες ημέρες στην παραλιακή οδό, κλήθηκε να απαντήσει σήμερα το μεσημέρι στην κάμερα του Messinialive, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, λέγοντας πως: “Η πρώτη φάση των μέτρων που υλοποιείται έχει και θετικά αλλά κι αρνητικά σχόλια, κυρίως από τους επαγγελματίες. Αξιολογούμε καθημερινά τα μέτρα και τη Δευτέρα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, αν χρειαστεί θα κάνουμε αλλαγές. Επιλέξαμε τον δύσκολο δρόμο να κάνουμε παρεμβάσεις κι όχι αυτόν της απραξίας. Έχουμε πολλά που πρέπει να κάνουμε και κυρίως η πόλη να γίνει ήπιας κυκλοφορίας στον αστικό χώρο. Έχουμε εξετάσει πολλά σενάρια για την αστική ζώνη και περιμένουμε το φθινόπωρο τις προτάσεις της Αστικής συγκοινωνίας. Δεν υπήρξε προχειρότητα. Είμαστε ανοιχτοί στις αλλαγές και παρακολουθούμε στενά τα όσα γίνονται”.

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ ΣΕ ΔΙΠΛΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΔΡΟΜΟ ΖΗΤΑ ΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Mε ανακοίνωσή τους, οι επιχειρήσεις της οδού Ναυαρίνου, που δραστηριοποιούνται στο κομμάτι της μονοδρόμησης, αναφέρουν: “Έπειτα από συνάντηση με τον Δήμαρχο της πόλης κύριο Αθανάσιο Βασιλόπουλο, με την αντιδήμαρχο κ. Ελένη Αλειφέρη στις 29 Ιουλίου 2020, εκφράσαμε τους προβληματισμούς μας σχετικά με το μέτρο πεζοδρόμησης – μονοδρόμησης – διπλής κυκλοφορίας στην οδό Ναυαρίνου.

Από τη συνάντηση με τους επαγγελματίες της Ναυαρίνου

Με αφορμή τις παραινέσεις του συνόλου, σχεδόν, των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αυτή, θεωρήθηκε σημαντική η αναφορά των ενστάσεων των επαγγελματιών στις δημοτικές αρχές.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε υπό ευχάριστο κλίμα και τον κ. Δήμαρχο διαθέσιμο να ακούσει τους προβληματισμούς μας και να τους λάβει σοβαρά υπόψιν του. Κύριο αίτημα των επαγγελματιών είναι η επαναφορά της κυκλοφορίας στην οδό Ναυαρίνου σε διπλής κατεύθυνσης (ως είχε).

Αξίζει επίσης να σημειωθεί το αίτημα για νέα συζήτηση σχετικά με την παραλιακή πλευρά της πόλης μεταξύ Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου για το μέλλον της παραμελημένης περιοχής με συγκεκριμένες προτάσεις και πώς αυτό μπορεί να επιλυθεί”.

Την κοινή ανακοίνωση υπογράφουν οι: Ξενοδοχείο Φλοίσβος, Θάλασσα καφέ –μπάρ – εστιατόριο, Ξενοδοχείο Πλάζα, Ξενοδοχείο Χάικος, Ρόμα Πίτσα, Ροι Μάτ καφέ – μπάρ, Ξενοδοχείο Όστρια.

 

ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Πράγματι οι προσωρινές κυκλοφοριακές αλλαγές, ειδικά αν γίνονται την θερινή περίοδο και οι πολίτες δεν έχουν ενημερωθεί ή προετοιμαστεί επαρκώς, προκαλούν και αντιδράσεις. Ειδικά σε έναν δρόμο μεγάλης κυκλοφοριακής κίνησης όπως η Ναυαρίνου, στην οποία εκατέρωθεν δραστηριοποιούνται περισσότερες από 40 επιχειρήσεις καφεστίασης και ξενοδοχεία.
Να ικανοποιηθούν όλοι είναι δύσκολο, όμως πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία και η … κατάχρηση των δρόμων.
Με επιστημονική προσέγγιση από ειδικούς και με διαβούλευση όλων των εμπλεκομένων θα υπάρξει καλύτερο αποτέλεσμα, όμως χρειάζεται μια συνολική αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού.
Τι κατάφεραν τα νέα μέτρα; Έφεραν προβληματισμό κι αναστάτωση λόγω φτωχού γενικότερα σχεδιασμού. Γιατί διώξαμε τα οχήματα από έναν δρόμο, τα μεταφέραμε σε άλλους ήδη με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, χωρίς να γίνει νέα ρύθμιση στους χρόνους των φαναριών, χωρίς να αναδείξουμε τους χώρους στάθμευσης που υπάρχουν κι έτσι καταλήξαμε σε πειράματα και δοκιμαστικές αποφάσεις, που λόγω των αντιδράσεων, απαξιώνεται η καλή πρόθεση για αποσυμφόρηση και εφαρμογή του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.
Αναμένουμε να καταγραφεί η αξιολόγηση και να γίνουν άμεσα τροποποιήσεις γιατί υπάρχει σαφώς και θέμα ασφάλειας κατά την χρήση των συγκεκριμένων οδών.

Θ.Π.

To Top