ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασιλόπουλος: Εγκρίθηκε η 3η φάση για τον αγωγό ύδρευσης, ύψους 3 εκατ. ευρώ

“ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΕΙΝΕ ΠΙΣΩ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΡΕΞΕΙ ΑΜΕΣΑ – ΜΕΧΡΙ 15/10

ΘΑ ΚΑΝΩ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΚΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ”

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ενημερώθηκε από τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκας πως εγκρίθηκε η τρίτη φάση της κατασκευής του αγωγού ύδρευσης του Δήμου Καλαμάτας ύψους 3 εκατ. ευρώ, που θα αντικαταστήσει όλους τους κεντρικούς αγωγούς στο κέντρο της πόλης.

Η μελέτη, που αφορά συνολικά ένα πρόγραμμα ύψους 30 εκατ. ευρώ κι απομένει η 4η φάση, είχε κατατεθεί πριν 3 μήνες και εγκρίθηκε και σε συνδυασμό με τον κεντρικό αγωγό Φ800 από το Πήδημα, μαζί με την νέα δεξαμενή στον Αγ. Ιωάννη Καρβούνη, η πόλη αποκτά σημαντικές υποδομές για την εξασφάλιση ποιοτικής κι ασφαλούς ύδρευσης, χωρίς διαρροές για τα πολλά επόμενα χρόνια, “για τον επόμενο αιώνα” όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Για τα πάρκα τσέπης που πλέον θα ονομάζονται σημεία συνάντησης ο Δήμαρχος τόνισε πως είναι νέοι χώροι ψυχαγωγίας των πολιτών κι άμεσα θα γίνουν 3-4 το επόμενο διάστημα.

 

Για τις ξύλινες πεζογέφυρες στην ΔΕΗ και το ΚΤΕΛ ο Θανάσης Βασιλόπουλος είπε πως έχει εγκριθεί κι έχει δρομολογηθεί η αντικατάσταση των ξύλων και στις δυο και η εργολαβία θα ξεκινήσει κι αυτή άμεσα.

Για το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο δήλωσε: “Έπρεπε να είχε τρέξει κι έχει μείνει πίσω. Θέλω να πιστεύω μέσα στον Οκτώβριο το πολύ αρχές Νοεμβρίου πρέπει να ξεκινήσει, δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο πίσω“.

 

Για τις “αλλαγές, μετακινήσεις και προσθήκες” στην Δημοτική ομάδα, θα πάμε το πολύ μέχρι τις 10-15 Οκτωβρίου, θα γίνουν κάποιες μικρές προσθήκες σε άτομα, μόνο με ανεξάρτητους κι όχι με συμβούλους που είναι σήμερα σε συνδυασμούς, συζητήσεις γίνονται, μπορεί και να μην τελεσφορήσουν.  “Η πρεμούρα που είχα για διεύρυνση μου έχει βγει από το μυαλό, κι επαναλαμβάνω πως η διεύρυνση θα γίνει όχι γιατί πρέπει αλλά γιατί αξίζει”.

Να σημειώσουμε πως ο χρονικός ορίζοντας που θέτει ο Δήμαρχος Καλαμάτας, φαίνεται να σχετίζεται άμεσα με τον διορισμό της Ελένης Αλειφέρη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ως Διοικήτριας, κάτι που σημαίνει πως μένει κενή μια θέση Αντιδημάρχου, ενώ στις 7/10 αναμένεται και η έκδοση της απόφασης του Δικαστηρίου που εμπλέκεται ο Δημήτρης Κοουκούτσης κι ο Δήμαρχος σίγουρα θέλει να έχει ξεκαθαρίσει κι αυτό το θέμα…

To Top