ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βασιλόπουλος: Δεν μπορούμε να μένουμε όλοι μόνιμα στην ίδια θέση-Πρέπει να δίνουμε νέες ευκαιρίες

Βασιλόπουλος: “Οι αλλαγές να φέρουν νέο αέρα και να πάει καλύτερα η λειτουργία της Διεύθυνσης Οικονομικών”

Υπέρμαχος της εναλλαγής προσώπων στις θέσεις ευθύνης του Δήμου Καλαμάτας εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, υποστηρίζοντας ότι όλοι πρέπει να δοκιμάζονται με γνώμονα πάντα το συμφέρον του Δήμου Καλαμάτας, ώστε να υπάρχει εξέλιξη και όχι στασιμότητα στα θέματα του Δήμου, βάσει πάντα των διαδικασιών που προβλέπει ο νόμος.

Ως “σενάρια επιστημονικής φαντασίας” χαρακτήρισε ο Δήμαρχος τα ερωτήματα-εικασίες που θέτουν οι επικεφαλής 4 παρατάξεων για τους λόγους μετακίνησης  της Διευθύντριας Οικονομικών στην αντίστοιχη θέση της Διεύθυνσης Πρόνοιας.

Η μετακίνηση αυτή έχει πυροδοτήσει ποικίλα σενάρια, με τον δήμαρχο να ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορεί κανείς να μένει μόνιμα στην ίδια θέση, αλλά να γίνεται “ένα rotation, ένας κύκλος μετακινήσεων στελεχών ώστε όλοι να δοκιμάζονται”, και να δίνονται νέες ευκαιρίες σε πρόσωπα να ανταπεξέρχονται στο ρόλο τους με στόχο πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και προς όφελος του Δήμου.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: “κανείς δεν μπορεί να είναι στην ίδια θέση 15 χρόνια, ούτε ο δήμαρχος να είναι 15 χρόνια, ούτε η διευθύντρια 15 χρόνια, ούτε ο πρόεδρος, ούτε κανένας. Πρέπει να υπάρχει ένας κύκλος, να γίνεται ένα rotation, και όλοι να δοκιμαζόμαστε και να δίνουμε νέες ευκαιρίες”.

“Υπήρχαν διαφορετικές προσεγγίσεις-Κανείς δεν αμφισβητεί την προσφορά της κυρίας Ηλιοπούλου”

Για “διαφορετικές προσεγγίσεις” έκανε λόγο ο Δήμαρχος Καλαμάτας. “Προφανώς και υπηρετούμε τη νομιμότητα” δήλωσε  ο δήμαρχος συμπληρώνοντας ότι “όταν κάτι δεν γίνεται σωστά, είμαστε εδω για να αλλάξουμε τη διαδικασία, ή όταν σωστά γίνεται κάτι αλλά έχουμε διαφορετική προσέγγιση έρχεται ο δήμαρχος να αναλάβει ώστε να συνεχιστεί η διαδικασία προς όφελος του Δήμου Καλαμάτας. Άλλωστε προσωπικά να ξέρετε έχω υπογράψει εντέλεσθαι από λάθη που έχουν γίνει επί της διαδικασίας από υπαλλήλους, και της Διεύθυνσης Οικονομικών. Έρχομαι λοιπόν να προστατεύσω τον υπάλληλο και τον Δήμο Καλαμάτας απο δικαστικές διαμάχες, να λύσω το πρόβλημα για να μπορέσει να τρέξει η διαδικασία και να πληρωθούν οι προμηθευτές ή οι εργολάβοι ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να γίνει. Οπότε δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση, είναι συγκεκριμένη η διαδικασία που ακολουθούμε. Υπήρχε μια διαφορετική προσέγγιση που λύθηκε με παρέμβαση του Δημάρχου, οπότε δεν εστιάζεται εκεί η αλλαγή. Η αλλαγή εστιάζεται στο ότι πιστεύω πραγματικά ότι δεν μπορούμε να μένουμε όλοι μόνιμα στην ίδια θέση”

Κανείς δεν αμφισβητεί την προσφορά της κυρίας Ηλιοπούλου. Απλά πιστεύουμε ότι αυτές οι αλλαγές μπορούν να φέρουν έναν νέο αέρα και να πάει ακόμα καλύτερα η λειτουργία της Διεύθυνσης Οικονομικών του Δήμου”.

 

To Top