Επί Σκηνής

Βασιλόπουλος: “Αστοχία ο τρόπος που το χειριστήκαμε-Θα επαναληφθεί η παράσταση με μουσική”

Στην παραδοχή οτι ήταν λάθος, και άστοχος ο τρόπος που ενήργησε η Δημοτική Αστυνομία, προχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, με αφορμή το συμβάν με την παρέμβαση της Δημοτικής Αστυνομίας στην παράσταση Καραγκιόζη και την απαγόρευση της μουσικής του. Η παράσταση από το Θέατρο Σκιών του νεαρού Κωνσταντίνου Δημητρακόπουλου δόθηκε τελικά χωρίς μουσική, προς απογοήτευση μικρών και μεγάλων, στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, αφού προηγουμένως η Δημοτική Αστυνομία έκανε “συστάσεις” να μην ακουστεί η μουσική του Καραγκιόζη στην έναρξη και το τέλος της παράστασης. Παρέμβαση που ξεσήκωσε αντιδράσεις τόσο από τους συντελεστές όσο και από τον κόσμο που περίμενε με ανυπομονησία την παράσταση, μιας και ήταν και η πρώτη μετά από μήνες καραντίνας και περιορισμών.

Σήμερα ο Δήμαρχος Καλαμάτας χαρακτήρισε “αστοχία” τον τρόπο που ο Δήμος χειρίστηκε το θέμα. “Θα μπορούσαμε να το χειριστούμε τελείως διαφορετικά. Τις κατευθύνσεις που έχουμε λάβει ώστε να μην παίζει μουσική προσπάθησαν να ακολουθήσουν οι Υπηρεσίες του Δήμου. Ενδεχομένως να ήταν λίγο πιο αυστηροί απ’ όσο θα έπρεπε” είπε χαρακτηριστικά, και υπογράμμισε οτι στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής είναι να επαναληφθεί η συγκεκριμένη παράσταση Καραγκιόζη αυτή τη φορά με μουσική…
Κάποιοι παρερμηνεύοντας τις υγειονομικές διατάξεις και επικαλούμενοι τους μαθητές που διαβάζουν για τις Πανελλήνιες, έδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο για μια παιδική παράσταση που δεν διήρκησε πάνω από μισή ώρα. Τουλάχιστον, ο Δήμαρχος αναγνώρισε το λάθος και θα επανορθώσει, δίνοντας άδεια για ακόμα μια παράσταση Καραγκιόζη μετά μουσικής αυτή τη φορά.

Μαίρη Περδικέα

To Top