ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Βασιλόπουλος: “Αιφνιδιαστική η απόφαση Γεωργαντά-Ο εμπαιγμός των Μεσσήνιων παραγωγών δεν θα μείνει αναπάντητος”

Μπροστάρης ο Δήμος Καλαμάτας για την ανατροπή της απόφασης του ΥπΑΑΤ

Σε συνέχεια της Απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία ακολουθεί τις Υπουργικές Αποφάσεις τόσο του 2016, όσο και του 2018, ως προς την εγγραφή του ονόματος «Kalamata» ως συνώνυμο της ποικιλίας «Kalamon» στο μητρώο ποικιλιών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προστασία της Ελιάς Καλαμάτας ΠΟΠ, ο Δήμαρχος Καλαμάτας λαμβάνοντας υπόψιν του τις εκπεφρασμένες απόψεις και τις αποφάσεις του Δ.Σ. επί του θέματος, σε γραπτή του δήλωση ανέφερε:

«Όλοι οι Καλαματιανοί και Μεσσήνιοι, οφείλουμε ενωμένοι, να διεκδικήσουμε το αυτονόητο δικαίωμα της προστασίας του εμβληματικού μας προϊόντος, της Ελιάς Καλαμάτας ΠΟΠ.

“Η αιφνιδιαστική απόφαση του ΥπΑΑΤ είναι αντίθετη με εκείνη του ΣτΕ, που δικαίωσε τις θέσεις των Μεσσηνίων, αλλά και με όσα είχαν συζητηθεί σε συσκέψεις που είχαν προηγηθεί. Ο εμπαιγμός των Μεσσηνίων παραγωγών, δεν μπορεί, δεν πρέπει και δεν θα μείνει αναπάντητος”

. Ο Δήμος Καλαμάτας είναι σε επικοινωνία με τους παραγωγούς και τους εμπλεκόμενους φορείς  ώστε να συντονίσει τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν, καθώς και τις απαραίτητες κινήσεις για την ανατροπή της απόφασης του ΥπΑΑΤ».

Έκτακτη σύσκεψη των φορέων την Τετάρτη στο ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας

Σημειώνεται ότι για την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 15:00 έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων «Χρ. Μαλαπάνης» του ιστορικού Δημαρχείου της πόλης, όπου έχουν προσκληθεί οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δ.Σ., οι Δήμαρχοι του νομού, εκπρόσωποι της Περιφέρειας και φορέων της αγροτικής και επιχειρηματικής κοινότητας.

Βασιλόπουλος: “Αιφνιδιαστική η απόφαση Γεωργαντά-Ο εμπαιγμός των Μεσσήνιων παραγωγών δεν θα μείνει αναπάντητος”
To Top