MESSINIA PLUS

Βασιλόπουλος: “30 χρόνια μετά η πόλη συνεχίζει να χορεύει”-Το “ευχαριστώ” στα πρόσωπα που σηματοδότησαν την πορεία του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Σύντομη ιστορική αναδρομή έκανε χθες βράδυ, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, κατά της διάρκεια της παρουσίασης και στην Καλαμάτα του προγράμματος του φετινού, επετειακού Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Στον χαιρετισμό του απηύθυνε ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν στην μακρόχρονη πορεία τού Φεστιβάλ. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«30 καλοκαίρια πέρασαν από το 1995 μέχρι σήμερα. 30 χρόνια μετά η πόλη συνεχίζει να χορεύει. Τριάντα χρόνια μετά, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αποτελεί φωτεινό φάρο πολιτισμού, που διαμορφώνει το μέλλον του με αγάπη, πάθος και αποφασιστικότητα, σεβόμενο την ιστορία του. Ένα Φεστιβάλ που αναδεικνύεται χρόνο με το χρόνο ως ένας κορυφαίος πολιτιστικός πυλώνας με πανελλήνια και διεθνή αναφορά, αναγνωρίζοντας τις αξίες της διαφορετικότητας και της δημιουργικότητας.

Με επίκεντρο το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, κορυφαίοι χορευτές και ομάδες από διάφορες γωνιές του κόσμου ενώνονται για να δώσουν ζωή σε έναν ποικιλόμορφο και καινοτόμο καμβά κινήσεων και ρυθμών.

Το φετινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, πλούσιο, ποιοτικό και αντάξιο της ιστορίας του θεσμού, αντικατοπτρίζει την εξέλιξη του Φεστιβάλ, προσφέροντας μια εμπειρία που ξεπερνά τα όρια του χορού. Μία μοναδική ευκαιρία να γιορτάσουμε την ιστορία του, να αναδείξουμε το δυναμικό παρόν του και να θέσουμε τις βάσεις για το μέλλον του.

Ελάχιστο χρέος και καθήκον για όλους εμάς που σήμερα υπηρετούμε την πόλη, στα 30α γενέθλια του Φεστιβάλ μας, είναι η αναφορά σε ανθρώπους που συνέδεσαν το όνομά τους με την εξέλιξη του θεσμού, ξεκινώντας από τον τότε Υπουργό Πολιτισμού, τον αείμνηστο Θάνο Μικρούτσικο και όλους τους διατελέσαντες Υπουργούς μέχρι σήμερα, όπου στην ηγεσία του Υπουργείου έχουμε την τύχη και τη χαρά να υπηρετεί μια φίλη της Μεσσηνίας, η Λίνα Μενδώνη. Όλους τους Δημάρχους που με συνέπεια στήριξαν το Φεστιβάλ, τους αείμνηστους Δημάρχους Χρήστο Μαλαπάνη και Παναγή Κουμάντο και τους Δημάρχους Γιώργο Κουτσούλη και Παναγιώτη Νίκα. Ξεχωριστή αναμφίβολα η συμβολή του Μεσσήνιου Αλέξη Χαρίτση. Καταλυτική και διαχρονική, φυσικά, η στήριξη και συνδρομή απ’ όποιο μετερίζι κι αν υπηρέτησε τον τόπο μας, του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Το Φεστιβάλ ωστόσο οφείλει πολλά σε τρεις γυναίκες που το διεύθυναν και κυρίως στην Βίκυ Μαραγκοπούλου, την ψυχή του θεσμού που καθόρισε την καλλιτεχνική του πορεία και ανέδειξε το Φεστιβάλ σε διεθνές επίπεδο. Σημαντική η επί σειρά ετών συμβολή στο Φεστιβάλ της Κατερίνας Κασσιούμη αλλά και της σημερινής καλλιτεχνικής διευθύντριας Λίντας Καπετανέα.

Σήμερα, η πορεία του θεσμού συνεχίζεται. Υπουργείο Πολιτισμού, Δήμος Καλαμάτας και Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεργαζόμαστε, χρηματοδοτούμε και στηρίζουμε σταθερά το Φεστιβάλ, υπηρετώντας με συνέπεια την λαμπρή πορεία του στο μέλλον.

30 χρόνια μετά, οφείλουμε, τέλος, ένα ακόμα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους εκείνους τους πολλούς, τους επώνυμους και ανώνυμους που εργάζονται για την επιτυχία του θεσμού. Χορηγούς, εργαζόμενους του Δήμου και τις Φάρις, παλαιότερα της ΔΕΠΑΚ, εθελοντές, φίλους του Φεστιβάλ, επισκέπτες και φυσικά τους συνδημότες μας.

Καλή επιτυχία στο 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας!».

aadad504 fbec 476a 98e9 78a836e7e89b

Δείτε και αυτό:

30ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Σπουδαίοι καλλιτέχνες και 19 παραγωγές – Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα στο Μέγαρο Χορού

To Top