Αθλητισμός

Βασίλης Σπηλιώτης: Παρέμβαση στη ΓΣ της ΕΠΟ για τις ομάδες που βρίσκονται εκτός μητρώου

Παρέμβαση στην γενική συνέλευση της ΕΠΟ έκανε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας Βασίλης Σπηλιώτης κάνοντας ειδική αναφορά στο θέμα των ομάδων που βρίσκονται εκτός πρωταθλημάτων λόγω του Mητρώου ζητώντας να εξευρεθεί λύση ώστε να μην υπάρξουν αποκλεισμοί. Η ΕΠΣΜ είναι από τις Ενώσεις που οι σύλλογοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με συνολικά 11 ομάδες να βρίσκονται στον αέρα.

Η Γενική συνέλευση πήρε απόφαση να υπάρξει συνάντηση του Προέδρου της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκου και του αντιπροέδρου Στέργιου Αντωνίου με με τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ώστε να δοθεί μία λύση για τις περίπου 200 ομάδες που βρίσκονται εκτός μητρώου.

Στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια”

Για την ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πάντως το θέμα του αθλητικού Μητρώου δεν τελειώνει εδώ καθώς όπως επισήμανε στην ομιλία του ο Τάκης Μπαλτάκος η ΕΠΟ θα προσφύγει και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Μεταξύ άλλων από τον Μπαλτάκο επισημάνθηκε ότι «η Κυβέρνηση έκανε πίσω με το μητρώο και δέχτηκε αυτό που είχαμε ζητήσει και πέρασε την τροπολογία. Όταν έκανε πίσω, κάναμε και εμείς πίσω. Δεν κάναμε κωλοτούμπα. Όταν έγινε αυτό που ζητήσαμε, προχωρήσαμε στην αναστολή της αναστολής.

Αυτό ήταν το εφικτό για φέτος. Και τονίζω ότι αυτό που ζητήσαμε και πετύχαμε, ήταν μόνο για φέτος. Μην νομίζει κανείς ότι τελειώσαμε με το μητρώο. Υπάρχουν οι προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Και δεν θα μείνουμε εκεί. Θα μεταφέρουμε δικαστικά την υπόθεση και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Δεν είναι λογικό η Κυβέρνηση να αποφασίζει ποιο σωματείο θα παίζει και ποιο σωματείο θα ψηφίζει.

Το Σύνταγμα το λέει, ότι κάθε σωματείο έχει αυτονομία. Θα δούμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια εάν είναι νόμιμο μια Κυβέρνηση να αποφασίζει ποιο σωματείο μπορεί να παίζει και ποιο όχι. Για το θέμα του μητρώου τώρα ξεκινάμε. Δεν έχουμε τελειώσει».

Βασίλης Σπηλιώτης: Παρέμβαση στη ΓΣ της ΕΠΟ για τις ομάδες που βρίσκονται εκτός μητρώου
To Top