Αθλητισμός

Βασιλεία Καραχάλιου: Η ΕΟΕ δεν συναινεί στη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες με σημαία άλλης χώρας

Ακόμα ένα επεισόδιο στο σίριαλ της συμμετοχής της Βασιλείας Καραχάλιου στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι το 2024 παίχτηκε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η Ολομέλεια της ΕΟΕ έκανε γνωστό ότι δεν συναινεί με το αίτημά της να αγωνιστεί με άλλη χώρα. Συγκεκριμένα ήδη η Βασιλεία Καραχάλιου μετά την κόντρα που είχε τόσο με την Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας, όσο και με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή προχώρησε όλες τις διαδικασίες για να μπορέσει να αγωνιστεί με την Πορτογαλία.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ιστιοπλοΐας ήδη έχει ανάψει το φως για τη συμμετοχή της σε αγώνες με την πορτογαλική σημαία.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΕΟΕ: “Η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ενέκρινε ομόφωνα την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΟΕ που συνεδρίασε εκτάκτως στις 12 Οκτωβρίου, σχετικά με την αλλαγή υπηκοότητας της αθλήτριας Βασιλείας Καραχάλιου.

Η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπή, η οποία λήφθηκε μετά από εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας Γιάννη Καρρά και λήφθηκε ομόφωνα, είναι ότι δεν συναινεί στη συμμετοχή της αθλήτριας Βασιλείας Καραχάλιου – αλλά και ουδενός Έλληνα αθλητή – στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού υπό σημαία άλλης χώρας.

Για την ΕΟΕ η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες με το εθνόσημο της πατρίδας αποτελεί την ύψιστη τιμή για κάθε Έλληνα αθλητή και οι όποιες διαφορές υπάρχουν που μπορούν να λυθούν με συζητήσεις, δεν αποτελούν λόγο αλλαγής υπηκοότητας.

Επίσης τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής πρότειναν στον εκπρόσωπο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στην Ολομέλεια Στέφανο Χανδακά, η ΕΙΟ να προσκαλέσει και να στηρίξει την Βασιλεία Καραχάλιου ώστε να λάβει μέρος στους προσεχείς διεθνείς αγώνες με την ελληνική υπηκοότητα, καθώς η ΕΟΕ είναι αρμόδια μόνο για τη συμμετοχή των Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κάλεσε δύο φορές την αθλήτρια σε ακρόαση προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους που αιτήθηκε την αλλαγή υπηκοότητας και να βρεθεί λύση προς όφελος του ελληνικού αθλητισμού, αλλά η ίδια δεν προσήλθε”.

Βασιλεία Καραχάλιου: Η ΕΟΕ δεν συναινεί στη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες με σημαία άλλης χώρας
To Top