ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαριά πρόστιμα για ιδιοκτήτες οχημάτων και δικύκλων που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ

Από 1η Οκτωβρίου ενεργοποιείται ο νόμος 4530/2018 που προβλέπει τα πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, ενώ απλοποιεί και τη διαδικασία εντοπισμού τους.

Καθώς όλα τα ΚΤΕΟ είναι συνδεδεμένα online με το υπουργείο Υποδομών, αυτό μπορεί εύκολα να εντοπίζει τα οχήματα (αυτοκίνητα, δίκυκλα, φορτηγά) που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ.

Υπολογίζεται ότι σήμερα ένα περίπου 20% των οχημάτων, δηλαδή περίπου 1 εκατομμύριο οχήματα που κυκλοφορούν, δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ.

Αν ένα όχημα δεν περάσει στην ώρα του ΚΤΕΟ, επιβαρύνεται με πρόστιμο. Αυτό διαμορφώνεται σε 16 ευρώ για τα επιβατικά αυτοκίνητα για τον πρώτο μήνα καθυστέρησης, σε 33 ευρώ για μέχρι έξι μήνες και σε 65 ευρώ για πάνω από έξι μήνες.
Τα οχήματα (αυτοκίνητα και δίκυκλα) που θα εντοπιστούν να μην έχουν περάσει ΚΤΕΟ (υπολογίζονται εκατοντάδες σε αριθμό) θα επιβαρυνθούν επιπρόσθετα με πρόστιμο 150 ευρώ που θα γνωστοποιηθεί μέσω taxisnet.

Ο νόμος προβλέπει πως το πρόστιμο θα βεβαιώνεται ταμειακά από τη φορολογική διοίκηση, που σημαίνει πως ο ιδιοκτήτης του οχήματος που παρέλειψε να το περάσει από τεχνικό έλεγχο στο ΚΤΕΟ θα το βλέπει στο Taxisnet, ενώ δεν θα υπάρχουν διακρίσεις σε αυτοκίνητα, δίκυκλα ή φορτηγά (ο νόμος αναφέρεται σε οχήματα).

Βαριά πρόστιμα για ιδιοκτήτες οχημάτων και δικύκλων που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ
To Top