ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βανδαλισμοί απο αγνώστους σε βαγόνια τρένων στο Πάρκο Σιδηροδρόμων

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ- ΝΕΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΩΝ ΣΤΑ ΤΡΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

Βανδαλισμούς από αγνώστους στα βαγόνια του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων καταγγέλλει ο Δήμος Καλαμάτας. Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται τέτοια περιστατικά φθορών στα σταθμευμένα τρένα- αντίκες του Πάρκου.

Ο δήμος έχει και παλαιότερα αποκαταστήσει τέτοιου είδους φθορές και καταστροφές ακόμα και μετά από πυρκαγιά στα συγκεκριμένα βαγόνια, τα οποία είχαν καταστραφεί ολοσχερώς και τα επισκεύασε από την αρχή.

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Καλαμάτας αναφέρει:

“Δυστυχώς, σημειώθηκαν και πάλι βανδαλισμοί από αγνώστους, σε βαγόνια που ο Δήμος Καλαμάτας είχε πλήρως αποκαταστήσει (ακόμη και καμένα), στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. Τα βαγόνια θα τύχουν και πάλι αποκαταστάσεως.

Παρακαλούνται οι πολίτες, που απολαμβάνουν τη δροσιά και τις ομορφιές του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων, να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για την αποτροπή τέτοιων φαινομένων”.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το πρώτο Υπαίθριο Μουσείο Τρένων στην Ελλάδα και δυστυχώς έχει αυτή την αντιμετώπιση από κάποιους “ανεγκέφαλους”. Βαγόνια ιστορικά, επιβατικά αλλά και εμπορικές αμαξοστοιχίες, γερανοί, βρίσκονται στο πάρκο των Σιδηροδρόμων εδώ και χρόνια, όπου μπορεί ο κάθε πολίτης και επισκέπτης να τα περιεργαστεί καθώς αποτελούν τμήματα της νεότερης σιδηροδρομικής ιστορίας της χώρας.

Φυσικά το θέμα της φύλαξης είναι μείζον, όπως και της ασφάλειας στο πάρκο, και αυτό πρέπει να δει η Δημοτική Αρχή.
Άλλωστε δεν έχουν περάσει παρά μερικές εβδομάδες απο τη διάρρηξη που έγινε στο ΜΕΘ που βρίσκεται εντός του χώρου του Δημοτικού Πάρκου των Σιδηροδρόμων.

Ο δήμος σε μια προσπάθεια να ενεργοποιήσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες απευθύνει έκκληση να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, εάν κάτι πέσει στην αντίληψή τους, ώστε να αποτρέπονται τέτοια φαινόμενα φθορών, που και στοιχίζουν για να αποκατασταθούν, αλλά και καταστρέφουν- κάποιες φορές ανεπανόρθωτα- τα ζωντανά αυτά κομμάτια της ιστορίας των σιδηροδρόμων στην Ελλάδα.

Μ.Π.

Βανδαλισμοί απο αγνώστους σε βαγόνια τρένων στο Πάρκο Σιδηροδρόμων
To Top