Υγεία

Βάλτωσαν οι εμβολιασμοί στη Μεσσηνία-1.065 σε μια εβδομάδα

8 ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΤΩ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ-ΣΤΑ 410 ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΕ 7 ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Βάλτωσαν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στη Μεσσηνία, με μόλις 1.065 να καταγράφονται την τελευταία εβδομάδα, αριθμός που τον Ιούνιο αντιστοιχούσε σε ημερήσιους εμβολιασμούς. Είναι φανερό πλέον ότι ήδη από τον Αύγουστο, κυρίως όμως τον Σεπτέμβριο, άρχισε η πτώση στο ρυθμό των ημερήσιων εμβολιασμών, αφού η συμμετοχή ήταν μικρή σε καθημερινή βάση. Πλέον οι εμβολιασμοί που αφορούν την 1η δόση φτάνουν δεν ξεπερνούν καθημερινά τους 70-80. Αντιθέτως, οι εμβολιασμοί που αφορούν την 3η, τη λεγόμενη “αναμνηστική” δόση, και έχουν ξεχωριστή αρίθμηση, είναι διπλάσιοι. Συγκεκριμένα 914 πολίτες έκαναν την 3η δόση την εβδομάδα που μας πέρασε.

Από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης η ΠΕ Πρέβεζας με 66,6%, ο Δήμος Χίου με 66.5%, ο Δήμος Λευκάδας με 63,8%, o Δήμος Ρόδου με 63,1%, η Ζάκυνθος με 62,9%, η ΠΕ Ηρακλείου με 60,4% και η ΠΕ Αργολίδας(από την Πελοπόννησο) με 58%. Σε αυτές τις περιοχές αλλά και σε άλλες όπως τα Τρίκαλα, η  Άρτα, η Καστοριά, όλη η Κρήτη, τα ποσοστά θετικότητας απέναντι στο ιό είναι εξαιρετικά χαμηλά.

Όσον αφορά στην εμβολιαστική κάλυψη του Νομού μας αυτή, μετά από επαναξιολόγηση των δεδομένων από το Υπουργείο(ώστε τα ποσοστά να βγαίνουν καθαρά χωρίς αστερίσκους και μέσους όρους), φτάνει στο 53,4%, οκτώ μονάδες κάτω από την Επικράτεια (61,6%). Στο μεταξύ, 410 άτομα νόσησαν από κορονοϊό στη Μεσσηνία, την εβδομάδα που μας πέρασε, γεγονός που καταδεικνύει αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή μας.

Μαίρη Περδικέα

 

Βάλτωσαν οι εμβολιασμοί στη Μεσσηνία-1.065 σε μια εβδομάδα
To Top