ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βακαλοπούλειον: Καθαρίστηκε η είσοδος και μπήκαν κάγκελα!

Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός της εισόδου του πρώην κινηματογράφου «Βακαλοπούλειον» στον πεζόδρομο Ιατροπούλου, από το Δήμο Καλαμάτας, κατόπιν συνεννοήσεως με την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. “Η κατάσταση που επικρατούσε ήταν το λιγότερο αντιαισθητική, καθώς η είσοδος είχε καταντήσει εστία ρύπανσης.Ο χώρος φράχτηκε και θα παρακολουθείται από το Δήμο Καλαμάτας,
επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας.

Κάγκελα…παντού!

Είναι αλήθεια ότι η είσοδος έπρεπε να καθαριστεί, καθώς είχε αφισοκολληθεί παντού και γεμίσει με γκράφιτι. Ωστόσο, μας ξένισε η λύση που δόθηκε με την τοποθέτηση καγκέλων μισού μέτρου ακριβώς έξω και κατά μήκος της εισόδου του πρώην κινηματογράφου. Βάσει ποιού σκεπτικού επιλέχθηκαν τα σιδερένια κάγκελα του μισού μέτρου ύψους, καθώς είναι αμφίβολο αν θα εμποδίσουν τους θερμόαιμους νεαρούς με τα σπρέι να επιδοθούν στο “θεάρεστο” έργο τους.
Ευελπιστούμε να βρεθεί σύντομα επενδυτής για το συγκεκριμένο κτήριο, που ανήκει στη Μητρόπολη Μεσσηνίας, και να αξιοποιηθεί κατάλληλα, καθώς πρόκειται για σημείο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και είναι κρίμα να παραμένει κτήριο-φάντασμα.

Μ.Π.

Η εικόνα της εισόδου πριν τους καθαρισμούς από τον Δήμο

Βακαλοπούλειον: Καθαρίστηκε η είσοδος και μπήκαν κάγκελα!
To Top