Αθλητισμός

Η UEFA ανακοινώνει την «Αγιά Σοφιά» για έδρα τελικού στο Conference League το 2024

Η νέα έδρα της ΑΕΚ, η «Αγιά Σοφιά OPAP Arena», είναι το απόλυτο φαβορί για να φιλοξενήσει τον τελικό του Conference League το 2024.

Η UEFA αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή της αργότερα εντός της ημέρας, μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στη Βιέννη.

Αν η απόφαση δεν ανακοινωθεί σήμερα, αυτό θα γίνει στη διάρκεια του μήνα και πιθανά μετά τον τελικό των Τιράνων (25/5, Ρόμα-Φέγενορντ).

Η Ένωση είχε καταθέσει, μέσω της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, πλήρη φάκελο στην UEFA και για τον τελικό του 2023 και για εκείνον του 2024, με την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία να επιλέγει την Πράγα για το επόμενο έτος.

Καταλυτική για τις εξελίξεις υπήρξε η ενδελεχής παρουσίαση της «Αγιάς Σοφιάς» από την ΠΑΕ ΑΕΚ στους ανθρώπους της UEFA, πριν από μερικές εβδομάδες, καθώς έπεισε τους Ευρωπαίους αξιωματούχους για την αρτιότητα του πρότζεκτ.

Η Ελλάδα είχε φιλοξενήσει για τελευταία φορά τελικό ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης στις 23/5/2007, όταν Λίβερπουλ και Μίλαν συναντήθηκαν στον καταληκτικό αγώνα του Champions League, παρουσία 63.000 θεατών, με νικητές (2-1) τους «Ροσονέρι».

Η UEFA ανακοινώνει την «Αγιά Σοφιά» για έδρα τελικού στο Conference League το 2024
To Top