ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Αποκλείεται να προχωρήσουμε σε επιστράτευση των απεργών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε δηλώσεις σχετικά με την συνεχιζόμενη απεργία της ΠΟΕ – ΟΤΑ, που έχει πνίξει τη χώρα στα σκουπίδια.

Ο Δ. Τζανακόπουλος είπε ότι «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει τη διακινδύνευση της δημόσιας υγείας, αλλά ούτε και την παράδοση μίας δημόσιας και ευαίσθητης υπηρεσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα», ενώ παράλληλα άσκησε δριμεία κριτική στη ΝΔ για τη στάση της στο θέμα των συμβασιούχων στην καθαριότητα.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι παρά την πρόοδο των συζητήσεων ΠΟΕ-ΟΤΑ και κυβέρνησης, χθες, «η συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ, μετά από εντολές της ίδιας της ηγεσίας του κόμματος, άλλαξε την πάγια θέση της στο ΔΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και παρά την αντίθετη εισήγηση δεν ανεστάλησαν οι κινητοποιήσεις».

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι στοχεύει στην πρόκληση πολιτικού κόστους στην κυβέρνηση με θύματα τους πολίτες και τους συμβασιούχους.

Χαρακτήρισε, δε, αλυσιτελή την απεργία και τόνισε ότι η επιλογή να συνεχιστεί χωρίς συγκεκριμένο επίδικο εξυπηρετεί τα σχέδια της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όλων εκείνων που επιδιώκουν την παράδοση του χώρου της καθαριότητας στους ιδιώτες εργολάβους.

Τζανακόπουλος: Αποκλείεται να προχωρήσουμε σε επιστράτευση των απεργών
To Top