ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tζαμουράνης: “Βαριά εκτεθειμένος ο Δήμαρχος Καλαμάτας-Έστω και καθυστερημένα υπάρχει χρόνος να επανορθώσει”

Τι δηλώνει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Πρότυπος Δήμος” Βασίλης Τζαμουράνης

Ένα χρόνο μετά ….

(Η συνεργασία της Δημ. Αρχής με τον Δημ. Κουκούτση)

 

Πριν  ένα χρόνο και ευθύς με την  ανάληψη των καθηκόντων της  Δημοτικής Αρχής  οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Καλαμάτας είχαμε  εγκαλέσει τον Δήμαρχο Καλαμάτας για την απόφασή του να  προτείνει για την θέση του Προέδρου του Συνδέσμου Ύδρευσης  και για μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ τον δημοτικό σύμβουλο Δημ.Κουκούτση, υπόδικο τότε και πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Την  διαμαρτυρία μας αυτή μάλιστα θέσαμε υπόψη του Πρωθυπουργού της χώρας κατά την επίσκεψή του στην πόλη μας(18-10-2020) με ανοικτή επιστολή ,η οποία βέβαια δεν απαντήθηκε ποτέ ούτε από το πρωθυπουργικό γραφείο ούτε από την τοπική οργάνωση του κυβερνώντος κόμματος.

Από πλευράς της Δημοτικής Αρχής τότε  ( Δήμαρχος, ορισμένοι Αντιδήμαρχοι και στελέχη) μας ειρωνεύονταν και μάλιστα επιδεικτικά μας έλεγαν «ότι Βιαζόμαστε» και «ότι πρέπει να περιμένετε να γίνει πρώτα η δίκη και μετά να μιλάτε» κ.α.  Αλλά και αργότερα έδειχναν να μην ενοχλούνται αλλά αντίθετα να  διασκεδάζουν με τις κατά καιρούς προκλήσεις του Δημ. Κουκούτση στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η χθεσινή  ομόφωνη απόφαση του Δικαστηρίου (που εκφράζει την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας μας) με την καθολική καταδίκη των στελεχών και πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ως μελών εγκληματικής οργάνωσης, αφήνει βαριά εκτεθειμένο τον Δήμαρχο και τους συνοδοιπόρους του στην Δημοτική Αρχή απέναντι στους δημοκρατικούς πολίτες της Καλαμάτας ,αλλά και απέναντι  στις δημοτικές παρατάξεις που έγκαιρα τον είχαμε προειδοποιήσει. ( στους  οποίους  θεωρώ  οφείλει  μία συγγνώμη.)

Η πρώτη αντίδραση του Δημάρχου που χαιρετίζει την απόφαση του Δικαστηρίου ως νίκη της Δημοκρατίας κλπ, αποδυναμώνεται και  ευτελίζεται  στην συνέχεια από την δήλωσή του ότι θεωρεί αυτονόητη την παραίτηση  του  Δημ. Κουκούτση  από  τον Συνδέσμου Ύδρευσης, ούτε καν δεν την ζητά!

Αν  πράγματι ο Δήμαρχος πιστεύει ότι πλέον ο καταδικασθείς κ. Κουκούτσης δεν έχει πλέον θέση στα διοικητικά όργανα του Δήμου θα πρέπει:

1.να τον ανακαλέσει αμέσως από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ.

2.να ζητήσει και από τους άλλους Δημάρχους ( Μεσσήνης και Δυτ. Μάνης) που πρόσκεινται στην Νέα Δημοκρατία ,την άμεση αντικατάστασή του από την θέση του Προέδρου του Συνδέσμου Ύδρευσης

που όλοι μαζί συνετέλεσαν στην εκλογή του.

3.να δηλώσει ευθαρσώς ότι του λοιπού δεν θα συνεχίσει την συνεργασία  και συμπόρευση μαζί του στα δημοτικά πράγματα της πόλης.

Τον δρόμο έδειξε ο Δήμαρχος της Αθήνας για την περίπτωση Κασιδιάρη!

Αν δεν τα πράξει επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο όσα  κάποιοι του καταλογίζουν για προεκλογικά γραμμάτια  και  μετεκλογικές συμφωνίες στο πρόσωπο του πρώην  βουλευτή της Χρυσής Αυγής  και της παράταξής του, προκαλώντας με τον πιο απροκάλυπτο και βάναυσο τρόπο τα δημοκρατικά αντανακλαστικά των συνδημοτών μας.

Έστω και καθυστερημένα υπάρχει χρόνος  να επανορθώσει. Αρκεί να το πιστεύει!”

 

Διαβάστε και αυτά:

Ανοιχτή επιστολή-διαμαρτυρία στον Μητσοτάκη από 5 παρατάξεις του Δήμου Καλαμάτας για τον Κουκούτση

Τζαμουράνης: “Τα πρώτα ατοπήματα της Δημοτικής Αρχής”

Tζαμουράνης: “Βαριά εκτεθειμένος ο Δήμαρχος Καλαμάτας-Έστω και καθυστερημένα υπάρχει χρόνος να επανορθώσει”
To Top