ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζαμουράνης: “Θέτω ανεξάρτητη, ενωτική και πολυσυλλεκτική υποψηφιότητα”

Το ενδιαφέρον του να θέσει υποψηφιότητα για τον Δήμο Καλαμάτας εξέφρασε σήμερα μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ και στο Messinialive ο διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών και γενικός διευθυντής του Δήμου Καλαμάτας Βασίλης Tζαμουράνης.
Η δήλωση του Bασίλη Τζαμουράνη έχει ως εξής:

“Μετά από πολλά χρόνια στο δήμο Καλαμάτας, υπηρετώντας από το 1982 συνεργαζόμενος με 5 δημάρχους, γνωρίζω σε βάθος όλα τα θέματα του δήμου, τις δυνατότητες και τις προοπτικές που έχει, αλλά και την λειτουργία του δήμου από μέσα.

Διαχρονικά είχα την ευκαιρία να ζήσω όλες τις προσπάθειες των δημοτικών αρχών και των άξιων δημάρχων, ώστε η Καλαμάτα και ο Δήμος να είναι ένας σύγχρονος Δήμος και μία σύγχρονη πόλη.

Έχοντας προσωπικά σχέδιο, γνώση και εμπειρία, δεν θέτω απλά άλλη μία ακόμα υποψηφιότητα, αλλά μία προσπάθεια που εγγυάται τη συνέχεια της πορείας και τη βελτίωση των πολλών καλών που έχουν γίνει, ενισχύοντας την αναπτυξιακή προσπάθεια της πόλης.

Με αυτά τα εφόδια, στο τέλος της υπαλληλικής διαδρομής μου, με την γνώση και την εμπειρία που αποκόμισα όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας πειστεί ότι η συνεργασία και η συνεννόηση είναι τα ζητούμενα της εποχής μας μετά και τον νόμο “Κλεισθένη” και έχοντας διάθεση προσφοράς, χωρίς να προσδοκώ προσωπικά οφέλη ή ιδιοτελή κίνητρα και μάλιστα χωρίς να θέλω να κάνω πολιτική καριέρα – αφού δεν έχω τέτοιες φιλοδοξίες – θεωρώ ότι μπορώ να θέσω την υποψηφιότητά μου στην κρίση των συνδημοτών μας.

Η υποψηφιότητα του συνδυασμού μας στις επικείμενες δημοτικές εκλογές θα είναι ακομμάτιστη, υπερκομματική θα έλεγα, ενωτική και πολυσυλλεκτική και έτσι θα καταρτιστεί το ψηφοδέλτιο μας, έχοντας στόχο την ευρύτερη ανάπτυξη του περιβάλλοντος, του πολιτισμού και της βελτίωσης της καθημερινότητας, για να συνεχίσει ο δήμος και η πόλη τη δυναμική πορεία ώστε να γίνει η πρώτη πόλη της Πελοποννήσου.

Η υποψηφιότητα η δική μου πιστεύω ότι θα δώσει στην πόλη ιδέες, γνώση και όραμα για τον Δήμο του αύριο.

Στην ερώτησή μας για το κώλυμα που αντιμετωπίζει σήμερα η υποψηφιότητά του ο κ.Τζαμουράνης απάντησε:
“Πράγματι σήμερα υπάρχει ένα τυπικό κώλυμα εκλογιμότητας, αλλά θέλω να επισημάνω ότι αφορά την αδυναμία εφαρμογής του νόμου, ο οποίος ανακοινώθηκε 10 μήνες πριν τις εκλογές, οπότε ήταν αδύνατον να ισχύσει το όριο των 12 μηνών που απαιτεί για μία υποψηφιότητα. Έχω την διαβεβαίωση ότι θα γίνει τροποποίηση στο εν λόγω άρθρο και μάλιστα σήμερα που ολοκληρώνεται το συνέδριο της ΚΕΔΕ ήδη δεσμεύτηκε ο υπουργός για μία τέτοια αλλαγή”.

Στην ερώτησή του Messinialive για το ποτέ γεννήθηκε η επιθυμία να κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές, ο κ. Τζαμουράνης τόνισε:

“Η ιδέα άρχισε να φωλιάζει όταν ξεκίνησε η διαβούλευση για το νόμο αυτό και θεωρώ ότι είναι πρόκληση για τα δημοτικά πράγματα η απλή αναλογική, που απαιτεί συνεργασία, συνεννόηση, συναίνεση και εγώ ως ένας ήπιος χαρακτήρας που είμαι της σύνθεσης, μπορώ κι έχω τη γνώση να ενώσω και να συνθέσω αντίρροπες απόψεις, έχοντας μία χρήσιμη παρουσία. Και ομάδα διαθέτουμε και σχέδιο έχουμε το οποίο θα παρουσιάσουμε προσεχώς”.

Στην ερώτησή μας για την πληθώρα των υποψηφίων δημάρχων Καλαμάτας  μέχρι στιγμής και με τη διαφαινόμενη αύξηση του αριθμού των υποψηφίων στο εγγύς μέλλον, ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας είπε:”Αντιμετωπίζουμε με σεβασμό την κάθε υποψηφιότητα και την διάθεση προσφοράς που έχουν οι υποψήφιοι.Θα θυμίσω μία φράση του Μάο που είπε “αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν“. Εξάλλου όλοι θα κριθούμε από το λαό”.

Τζαμουράνης: “Θέτω ανεξάρτητη, ενωτική και πολυσυλλεκτική υποψηφιότητα”
To Top