ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζαμουράνης: “Η εναλλακτική λύση 2 συνάδει με την προσπάθεια της πόλης να γίνει κλιματικά ουδέτερη”

Τι αναφέρει ο επικεφαλής της παράταξης “Πρότυπος Δήμος”, Βασίλης Τζαμουράνης

“Με έκπληξη και απορία διάβασα την απάντηση του Δημάρχου σε ερώτηση σχετικά με την έκθεση που συντάχθηκε για λογαριασμό της Περιφέρειας Πελ/σου για τα αντιπλημμυρικά της Καλαμάτας.
«Εμείς δεν ξέρουμε τίποτα! Υπάρχει έκθεση? Δεν ξέρουμε κάτι!» απάντησε ο Δήμαρχος.
Λες και ο Δήμαρχος ζεί σε σε άλλη πόλη! Τόσα και τόσα δημοσιεύματα έχουν δεί το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό. Ακόμη και προχθές δημοσιεύθηκε ότι ολοκληρώνεται και πρόκειται να παραδοθεί η τεχνική έκθεση του καθηγητή ΕΜΠ Δημ. Κουτσογιάννη και της ομάδας του, και ο Δήμαρχος δηλώνει άγνοια!

Δεν φθάνει που δεν προχώρησε, πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ,στην ανάθεση μίας τέτοιας μελέτης που θα διερευνούσε την ύπαρξη και άλλων εναλλακτικών λύσεων όπως του είχαμε προτείνει, επέλεξε να απέχει προκλητικά από την διαδικασία σύνταξης της τεχνικής έκθεσης για το σοβαρότερο θέμα που απασχόλησε τον Δήμο το τελευταίο διάστημα.
Η έκθεση που δημοσιεύθηκε εξήτασε 4 εναλλακτικές προτάσεις:
Την μηδενική λύση(δηλ. να μην γίνει τίποτα!)
Την λύση 1 (του ΜΟΡΕΑ) που είναι σε όλους γνωστή.
Την λύση 2 (Εναλλακτική) που επιτυγχάνει τα ίδια περίπου αποτελέσματα από πλευράς αντιπλημμυρικής προστασίας της Καλαμάτας υπό την προϋπόθεση της κατασκευής ενός ή και δύο φραγμάτων και βελτιστοποίηση της παροχετευτικότητας στο σκεπασμένο τμήμα του Νέδοντα, χωρίς να γίνει καθαίρεση του μεσαίου τμήματος ούτε διαπλάτυνση του τμήματος πριν την εκβολή με την καταστροφή των δέντρων και της βλάστησης.
Και τέλος την λύση της επαναφυσικοποίησης της κοίτης δηλαδή την πλήρη καθαίρεση όλων των σκεπασμένων τμημάτων του Νέδοντα.
Νοιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση που ακούγεται πλέον από έγκυρα και ανεξάρτητα χείλη των ειδικών ότι υπάρχει εναλλακτική λύση για την αντιπλημμυρική προστασία της Καλαμάτας απέναντι στην λύση της εταιρίας ΜΟΡΕΑ.

Επίσης νοιώθουμε δικαιωμένοι διότι αυτές τις απόψεις υποστηρίζουμε με σθένος εδώ και καιρό, αυτές υποστηρίξαμε στο Δημοτικό συμβούλιο και στο Περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου, αψηφώντας τις άδικες και δόλιες συκοφαντίες του Δημάρχου ότι είμαστε αρνητές της προστασίας της πόλης και δεν μας ενδιαφέρει η αντιπλημμυρική της θωράκιση.
Μετά από αυτά λοιπόν τον λόγο έχει πλέον το Περιφερειακό συμβούλιο και το Υπουργείο Υποδομών που θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στην αρχική λύση ΜΟΡΕΑ(που έχει καταψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας) ή την εναλλακτική λύση2 που προτείνει και ο καθηγητής Κουτσογιάννης ,που συνάδει μάλιστα και με την προσπάθεια της πόλης να γίνει κλιματικά ουδέτερη. Πιστεύουμε ότι στο τέλος θα γίνει η σωστότερη επιλογή ώστε να δρομολογηθούν το ταχύτερο και τα απαραίτητα έργα”.

Τζαμουράνης: “Η εναλλακτική λύση 2 συνάδει με την προσπάθεια της πόλης να γίνει κλιματικά ουδέτερη”
To Top