ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζαμουράνης: “Αν ένα θέμα της Οικονομικής Επιτροπής δεν είναι αναρτημένο 24 ώρες πριν, θα το καταψηφίζω”

Αντιδράσεις Τζαμουράνη για τη μη έγκαιρη ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων για τα προς συζήτηση θέματα-με την ενημέρωση της τελευταίας στιγμής-με τον ίδιο απηυδισμένο να δηλώνει πως θα καταψηφίζει θέματα που έρχονται στο παρά ένα. Εξηγήσεις ζήτησε για τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις στην πεζοδρόμηση της Ιατροπούλου, αλλά και ενημέρωση για το που, πότε και με τι κόστος θα γίνει φέτος το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Ο ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ

Την αντίδρασή του για τον τρόπο που γίνεται  η ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων όσον αφορά στα θέματα προς ψήφιση εξέφρασε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ο επικεφαλής της παράταξης “Πρότυπος Δήμος”, Βασίλης Τζαμουράνης. Έκανε λόγο για κατανόηση που έδειξαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας με τα θέματα που έρχονταν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και χωρίς να έχουν έγκαιρη ενημέρωση οι σύμβουλοι και προειδοποίησε ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, ξεκαθαρίζοντας ότι αν ένα θέμα που έρχεται  προς συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή δεν είναι αναρτημένο ένα 24ωρο νωρίτερα, ώστε να μπορούν να ενημερώνονται ενδελεχώς οι δημοτικοί σύμβουλοι,  ο ίδιος θα το καταψηφίζει, “ας είναι και το πιο σημαντικό”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ;”

Πληροφορίες για το πότε θα διεξαχθεί το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και κυρίως σε ποιούς χώρους και με τι κόστος, ζήτησε ο Βασίλης Τζαμουράνης, υποστηρίζοντας ότι η μόνη πληροφόρηση που έχουν είναι από το site του Δήμου για τη σύσκεψη που έγινε στη ΦΑΡΙΣ, ενώ στο site του Φεστιβάλ Χορού αναφέρεται πως “θα σας κρατάμε ενήμερους”. Με αφορμή λοιπόν και τις δηλώσεις του Δημάρχου Καλαμάτας ότι το Φεστιβάλ θα ακολουθήσει το Φεστιβάλ Αθηνών, στο τέλος Αυγούστου, ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” ζήτησε να γίνει ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου τόσο για τους χώρους που αυτό θα διεξαχθεί λόγω και του κορονοϊού, αλλά και με τι κόστος.

ΓΙΑ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ: “ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ; ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ;”

Επανέφερε το πρόβλημα με την ανάπλαση της Ιατροπούλου και τις εργασίες που καθυστερούν, ζητώντας υπεύθυνη και σαφή ενημέρωση γιατί εξακολουθεί να υπάρχει καθυστέρηση στο έργο, γιατί δεν έχει πληρωθεί ακόμα ο εργολάβος, καθώς πλησιάζει η προθεσμία λήξης της παράτασης που δόθηκε, και το έργο θα πρέπει να παραδοθεί.Ο Βασίλης Τζαμουράνης δήλωσε ότι τον συναντά κόσμος και επαγγελματίες της περιοχής και τον ρωτούν και δεν ξέρει τι να τους απαντήσει. Διερωτήθηκε αν υπάρχει αδυναμία οργάνωσης και προγραμματισμού ενός τόσο μικρού έργου, και τι θα συμβεί αν ο Δήμος έχει να υλοποιήσει μεγαλύτερα και δυσκολότερα έργα.

Μ.Π.

To Top