ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουμελέας: “Είμαστε ομάδα που πρεσβεύει κάτι καινούργιο, κάτι καινοτόμο”

Ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Τσουμελέας με τον συνδυασμό “Καλαμάτα Τόπος  Ζωής” και υποψήφια Δήμαρχο Καλαμάτας, Τόνια Κουζή,  μίλησε στο Messinialive για τους λόγους που επέλεξε να κατέβει στις Δημοτικές εκλογές της 26ης Μαϊου, θέτει τα  θέματα που ο ίδιος και ο συνδυασμός “Καλαμάτα Τόπος Ζωής”  έχουν ως προτεραιότητες και επιθυμεί να συνεισφέρει στην υλοποίησή τους.

O ίδιος τονίζει ότι ο συνδυασμός του είναι “μια ομάδα και δεν είναι φωτεινοί παντογνώστες”, ενώ για την επόμενη ημέρα των εκλογών πιστεύει ότι χρειάζεται συνεργασία με ανιδιοτέλεια για το καλό της πόλης.

O Xρήστος Τσουμελέας μαζί με την Τόνια Κουζή

Ο Χρήστος Τσουμελέας είναι 42 χρονών και είναι παντρεμένος με την Γεωργία Τσώνη.  Έχει σπουδάσει Αγρονόμος – Τοπογράφος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο ολοκληρώνοντας το MSc in Environmental Engineering στο University of Newcastle στην Αγγλία. Μέσα από τις σπουδές του είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται τη χωρική διάσταση & τις περιβαλλοντικές προκλήσεις των θεμάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος του. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του με την απόκτηση πτυχίου στις Διεθνείς & Ευρωπαϊκές Σπουδές του Παντείου Πανεπιστημίου γεγονός που τον βοηθάει να αντιλαμβάνεται τη λειτουργία και τις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων & Οργάνων (π.χ: ΕΣΠΑ, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων κλπ). Τα τελευταία 14 χρόνια έχει δουλέψει ως συμβασιούχος, σε εργοτάξια ως μηχανικός εργοταξίου, σε εταιρίες ως ιδιωτικός υπάλληλος και ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Μέσα από την εμπειρία του στη δουλειά μπορεί να κατανοήσει τις ανησυχίες, τους φόβους και τις αγωνίες τόσο των εργαζομένων όσο και των ανέργων .

Ο ίδιος τονίζει: “Μπορώ να λειτουργήσω ως άνθρωπος που γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα σε ομάδες με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Στόχος μου είναι να δώσουμε μαζί και πάλι στους πολίτες της Καλαμάτας, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια να ονειρεύονται το καλύτερο για την οικογένεια & τον τόπο τους, προσπαθώντας αυτό να το κάνουν πράξη”.

“ΜΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΖΗΤΩ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ”

Ο ίδιος αναλύει το όραμά του για την πόλη της Καλαμάτας μέσα από τα προσωπικά του βιώματα και εξηγεί τους λόγους που τον ώθησαν να ασχοληθεί με τα κοινά, και να θέσει υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα αναφέρει:”Ο τόπος μας, τα παιδικά μας βιώματα, οι γονείς μας, η δουλειά μας λένε ότι μας διαμορφώνουν ως χαρακτήρες και μας σχηματοποιούν ως ενήλικες προσωπικότητες. Το ίδιο ισχύει και για εμένα. Δουλεύοντας με σύμβαση έζησα με την αγωνία αν θα έχω δουλειά σε μερικούς μήνες. Ακολούθησαν χρόνια δουλειάς ως υπάλληλος ιδιωτικής τεχνικής εταιρίας ζώντας το “Survivor” να βλέπω τους γύρω μου να φεύγουν-απολύονται και να αναρωτιέμαι αν θα είμαι ο επόμενος!! Και φυσικά …κάποτε ήρθε η σειρά μου για «αποχώρηση»…

Έτσι λέμε πια την απόλυση. Επέλεξα να γυρίσω στον ΤΟΠΟ μου (παρά το γεγονός ότι αυτός ήταν ο δύσκολος δρόμος και πολλοί με ρωτούσαν: «Γιατί δεν φεύγεις στο εξωτερικό; Αφού μπορείς!»)
Βίωσα το άγχος του ελεύθερου επαγγελματία: «Θα καταφέρω να πληρώσω εισφορές, λογαριασμούς & εφορία τον επόμενο μήνα;»
Για όλους τους παραπάνω λόγους μπορώ να καταλάβω την σημασία της δουλειάς και την ανάγκη να γυρνάς στο σπίτι σου μετά από μια ουσιαστική και δημιουργική μέρα στο χώρο εργασίας σου.
Γιατί σε όλους αξίζει να προσφέρουν στην οικογένεια τους τα απαραίτητα προς το ζην και να διατηρούν την αξιοπρέπεια τους.
Η ανάπτυξη λοιπόν που θα φέρει δουλειές δεν είναι κάτι που έρχεται νομοτελειακά αν ο τόπος σου βλέπει σε θάλασσα, έχει ήλιο και τύχει να στηθεί δίπλα σου κάποιο super ξενοδοχείο.
Η ανάπτυξη απαιτεί πρόβλεψη, σχέδιο, προγραμματισμό και εκτέλεση. Πρέπει να προβλέπεις τις μελλοντικές ανάγκες & προκλήσεις (συγκοινωνιακές, περιβαλλοντικές κ.λπ.).
Πρέπει να έχεις την ικανότητα να εκπονήσεις ένα σχέδιο σε συγκεκριμένες χωρικές διαστάσεις και να προγραμματίσεις τα διαδοχικά σου βήματα ώστε αυτό το σχέδιο να υλοποιηθεί. Τέλος η πραγματοποίηση ενός σχεδίου απαιτεί ανιδιοτελείς συνέργειες σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης καθημερινότητας & συνεργασίες με διάφορα Ευρωπαϊκά όργανα & προγράμματα (π.χ. Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ΕΣΠΑ).
Μέσα από τη δουλειά μου και τις σπουδές μου έχω αποδείξει ότι αντιλαμβάνομαι τις περιβαλλοντικές προκλήσεις του μέλλοντος, ότι διαθέτω χωρική αντίληψη, ενώ η δουλειά μου ως τώρα σε διαφορετικούς τομείς μου δίνει τη δυνατότητα να κατανοώ και να δουλεύω ως άνθρωπος που γεφυρώνει τις διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους και στις ομάδες.
Σ’ αυτή τη θάλασσα έκανα τις πρώτες βουτιές μου σαν παιδί- εδώ γεννήθηκα.
Σ’αυτή την πόλη περίμενα τους γονείς μου, Δήμητρα Ψαρούλη και Βαγγέλη Τσουμελέα, να γυρίσουν απ΄τη δουλειά, εδώ μεγάλωσα. Σ’αυτό το μέρος χαιρέτησα τους δικούς μου όταν αποφάσισα να ανοίξω τα φτερά μου και να φύγω στο εξωτερικό και σ’αυτό τον τόπο γύρισα όταν επέλεξα να τον κάνω τον ΤΟΠΟ ΖΩΗΣ μου. Εδώ είδα τη ζωή να γκρεμίζεται και να ανασταίνεται το Σεπτέμβρη του 86.

Με τη μητέρα του, Δήμητρα Ψαρούλη-Τσουμελέα

Η Καλαμάτα δεν είναι απλά ένας τόπος, δεν είναι μόνο ο τόπος μου, είναι ο ΤΟΠΟΣ της ΖΩΗΣ μου.
Το Α και το Ω ενός τόπου όμως είναι οι άνθρωποι του, γι’αυτό, ως ένας από εσάς, αποφάσισα να είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Καλαμάτα.
Για να δώσουμε μαζί πίσω την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ στους πολίτες της Καλαμάτας. Τότε αυτός ο τόπος, θα είναι ο τόπος που μας αξίζει και του αξίζουμε. Ο ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ”.


“Με υψηλή συναίσθηση ευθύνης ζητώ τη στήριξη με την ψήφο σας”

To Top