ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσώνης:”Δεν θα συμμετάσχω ούτε σε πολιτικά παιχνίδια, ούτε σε ψευτομαγκιές”

ΠΥΡ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑ Ο ΤΣΩΝΗΣ-ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Έκκληση δημάρχου Μεσσήνης: “Λύστε το θέμα ΤΩΡΑ!”

Διευκρινίσεις για το θέμα της μετεγκατάστασης του ΕΠΑΛ, και της ανακατονομής αιθουσών έδωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης. Ο δήμαρχος αφού εξήγησε πως το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν είναι καινούργιο, δεν προέκυψε τώρα, αλλά υπάρχει από το 2011, απηύθυνε έκκληση στην εκπαιδευτική κοινότητα, την οποία κατέστησε υπεύθυνη για το ζήτημα, να το λύσει.

“Λύστε το θέμα ΤΩΡΑ! Θέλω να παρακαλέσω την εκπαιδευτική κοινότητα για χιλιοστή φορά. Φτάνει πιά!Από το 2011 τα ίδια προβλήματα. Ας μας πουν στη Δημοτική Αρχή επιτέλους τι θέλουν. Παραπληροφόρηση ΤΕΛΟΣ! Δεν με ενδιαφέρει τι κάνανε μέχρι σήμερα, με ενδιαφέρει να είναι τα παιδιά στο σχολείο! Την ευθύνη την ξέρει ο κόσμος ποιός την έχει. Εμείς είμαστε αρωγοί…”

Πυρ και μανία ο δήμαρχος Μεσσήνης με την τροπή και την έκταση που έχει πάρει το θέμα, καθώς, όπως εξήγησε, από τις 5 Ιανουαρίου είχε προηγηθεί ευρεία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Παιδείας, με τη συμμετοχή του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, και του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Διευθυντών των Σχολείων, όπου υπήρξε κοινή συμφωνία για την ανακατανομή των αιθουσών.
“Ανήμερα τα Φώτα βοηθήσαμε, βοήθησε ο Δήμος Μεσσήνης να γίνουν οι αλλαγές και έρχονται τη Δευτέρα και μας λένε πως διαφωνούν με τις αλλαγές, που είχαν αποφασίσει την Παρασκευή;”

“Δεν θα συμμετάσχω ούτε σε πολιτικά παιχνίδια ούτε σε ψευτομαγκιές! Δεν ανέχομαι τίποτα! Θέλω τα παιδιά στο Σχολείο!”

Ενώ άφησε αιχμές για όσους εκ των υστέρων διαφώνησαν με την ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Εκπαίδευσης- που βασίστηκε σε πρόταση του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εκπαίδευσης-την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Μεσσήνης. “Γιατί δεν παραβρέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, αφού είχαν ενστάσεις;”, αναρωτήθηκε ο δήμαρχος.“Μετά την ανακοίνωση της απόφασης στη Διαύγεια εκφράστηκαν ενστάσεις για την ουσία της απόφασης”, συμπλήρωσε ο δήμαρχος, κάνοντας λόγο για πολιτικά παιχνίδια και παραπληροφόρηση που πρέπει να λάβουν τέλος και τα παιδιά να μπουν στο Σχολείο.

“Οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί να δώσουν άμεσα λύση”, επεσήμανε ο δήμαρχος σε άλλο σημείο της ομιλίας του, εξηγώντας ότι αυτοί φέρουν την κύρια ευθύνη για τη χωροθέτηση των αιθουσών των σχολείων και ο Δήμος είναι αρωγός.
“Εμείς πήραμε όλες τις παραμέτρους και αποφασίσαμε να γίνουν οι αλλαγές κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών των Χριστουγέννων, ώστε να μη διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του Σχολείου”.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Μεσσήνης έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφο του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Γιώργου Σταματόπουλου, με ημερομηνία 9/1/2018, με το οποίο ζητά την τροποποίηση της απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Μεσσήνης.

Να σημειωθεί ότι συνεχίζεται η κατάληψη για 4η ημέρα του ΕΠΑΛ Μεσσήνης από τους μαθητές του Σχολείου.

Τσώνης: “Τέρμα η παραπληροφόρηση-Δεν μπορούν να λένε στα παιδιά ότι ο δήμαρχος κλείνει το σχολείο! Ο δήμαρχος ανοίγει το σχολείο”

“Εξαντλούμε όλα τα περιθώρια, θα συνεδριάσει ξανά η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας για το ζήτημα”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Τσώνης.
“Θα κινηθούμε με βάση τη λογική, τη νομιμότητα και τις υποχρεώσεις του Δήμου”.

Ο δήμαρχος για άλλη μια φορά επανέλαβε τα περί παραπληροφόρησης, δηλώνοντας σε υψηλούς τόνους ότι “δεν μπορούν να πηγαίνουν στα παιδιά και να λένε μετά αυτά ότι ο δήμαρχος μας κλείνει το σχολείο! Ο δήμαρχος ανοίγει σχολείο!”, υπογράμμισε ο Γιώργος Τσώνης, κάνοντας αναφορά στο νέο κτήριο του ΕΠΑΛ που θα κατασκευαστεί και έχει ενταχθεί στο “πακέτο” σχολικών και αθλητικών έργων για ΣΔΙΤ.

Νίκος Χονδρός: “Δεν μπορεί να βγαίνει προς τα έξω αυτή η στρεβλή εικόνα”

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για θέματα παιδείας, Νίκος Χονδρός. “Ο Δήμος έχει την ευθύνη των Σχολικών Μονάδων, ωστόσο το συγκεκριμένο ζήτημα αφορά την εκπαιδευτική κοινότητα. Ο Δήμος δέχεται εισηγήσεις και τις υλοποιεί. Οι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που γνωρίζουν τις ανάγκες των σχολείων. Δεν μπορεί να βγαίνει προς τα έξω αυτή η στρεβλή εικόνα ότι ο δήμος έκανε το ένα ή το άλλο. Να τελειώσει η παραπληροφόρηση”.

Τσώνης: “Ενημέρωσα τον Υπουργό Παιδείας”

Είναι αδιανόητα όσα συμβαίνουν, δήλωσε ο δήμαρχος ενώ αναρωτήθηκε “πως είναι δυνατόν τη μια μέρα να παίρνουν οι διευθυντές μία απόφαση και την επόμενη να την αλλάζουν;. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας”…
Ο ίδιος είπε ότι ενημέρωσε για το θέμα τον Υπουργό Παιδείας και αμέσως ανταποκρίθηκε και έστειλε επιτροπή.
Ο δήμαρχος φάνηκε διατεθειμένος να ανακαλέσει την απόφαση της Επιτροπής, αφού πρωταρχικός σκοπός είναι να μπουν τα παιδιά πάλι στο σχολείο και να συνεχιστούν τα μαθήματα κανονικά. Ωστόσο, φάνηκε αγανακτισμένος με την όλη κατάσταση όπως έχει εξελιχθεί, δηλώνοντας χαρακτηριστικά “αυτό που συμβαίνει είναι τραγικό” και αφήνοντας αιχμές για πολιτική σπέκουλα του θέματος.

To Top