ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσώνης: “Τεράστιο έργο πολιτισμού οι αποθήκες του ΑΣΟ”

“ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΛΑ”!

Ικανοποιημένος, ευτυχής και χαρούμενος δήλωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης για την απόφαση χρηματοδότησης για την επανάχρηση του των αποθηκών του ΑΣΟ, στην έξοδο της Μεσσήνης προς την Ανάληψη, αφού εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης που αφορά τη δημιουργική επανάχρηση εμβληματικών δημοτικών κτηρίων.

Ο Δήμος Μεσσήνης είχε προτείνει την ανακαίνιση και αναδιαμόρφωση των εν λόγω αποθηκών, με προϋπολογισμό 1.919.000 ευρώ, προκειμένου να αξιοποιηθούν ως πολιτιστικός πολυχώρος.

Στην πρόταση του Δήμου προβλέπεται η δημιουργία Αμφιθεάτρου 150 ατόμων, αίθουσας προβολών και Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη, στα 4 κτήρια των πρώην αποθηκών:

“Οργανώνονται τέσσερις αίθουσες 300 τετραγωνικών μέτρων η κάθε μία και τροποποιούνται σε: α) χώρο αμφιθεάτρου 146 θέσεων, β) χώρο ψηφιακών προβολών με καμπύλες οθόνες μεγάλων διαστάσεων και γ) χώρο Δημοτικής Βιβλιοθήκης, συμπεριλαμβάνοντας όλους τους βοηθητικούς αυτών χώρους.

Η αίθουσα προβολών μπορεί να αξιοποιηθεί για επιστημονικές και εταιρικές παρουσιάσεις, αλλά και για την προβολή παραστάσεων και ταινιών μεγάλης οθόνης. Παράλληλα, μπορεί να λειτουργήσει ως μια πρωτότυπη πρόταση για το κοινωνικό μέρος μιας επαγγελματικής διοργάνωσης ή απλά για την αναψυχή των συνέδρων.

Η Βιβλιοθήκη οργανώνεται στις δύο άλλες αίθουσες. Η βορειοδυτική περιλαμβάνει την είσοδο με τις απαραίτητες λειτουργίες, το κεντρικό βιβλιοστάσιο με τους χώρους ανάγνωσης, τα γραφεία του προσωπικού, χώρο υπολογιστών, ενώ η άλλη αίθουσα (βορειοανατολική), με ξεχωριστή πρόσβαση, περιλαμβάνει το εφηβικό και το παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης και αποθηκευτικό χώρο”.

Η εκτίμηση για την ολοκλήρωση του έργου είναι 21 μήνες από την υποβολή της πρότασης.

Επίσης ο Δήμαρχος Μεσσήνης μιλώντας στο Messinialive αναφέρθηκε σε άλλα ζητήματα του Δήμου.

To Top