ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσώνης για απλήρωτους λογαριασμούς ΔΕΗ: “Θέλουμε να πληρώσουμε ό,τι μας αναλογεί”

Τσώνης: “Έχουμε φτάσει στο σημείο να γίνουμε γραφικοί, επειδή θέλουμε να πληρώσουμε!”

Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας: Θέλουν να πληρώσουν τη ΔΕΗ και δεν μπορούν!

 “Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι αυτό το στολίδι θα καταντήσει όπως το Ολυμπιακό Χωριό!”

Το θέατρο του παραλόγου βιώνουν εδώ και αρκετά χρόνια τα μέλη του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας αναφορικά με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ του κτηρίου στο οποίο στεγάζονται. Συγκεκριμένα, όπως σήμερα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Σωτήρης Τσώνης, “θέλουν να πληρώσουν τον λογαρισμό της ΔΕΗ και δεν μπορούν!”

Όπως εξήγησε, το κτήριο ανήκει στην κυριότητα του ΟΑΕΔ και το Δεκέμβριο του 2013 παραχωρήθηκε προς χρήση στον Δήμο Καλαμάτας και στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
Το πρόβλημα με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ γιγαντώθηκε, όταν έφτασαν στο ποσό των 55.000 ευρώ. Τότε το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας απέστειλε εξώδικο στη ΔΕΗ, με το οποίο ζητούσαν να γίνει ένας επιμερισμός των ποσών κατανάλωσης ρεύματος σε κάθε χρήστη αναλογικά και να πληρώσει το Εργατικό Κέντρο το ποσό που του αναλογεί.

Κατόπιν αυτού, ο ΟΑΕΔ πλήρωσε όλο το ποσό των 55.000 ευρώ και ταυτόχρονα αποφάσισε να γίνει αναλογικός επιμερισμός στους χρήστες του κτηρίου, δηλαδή, στο Εργατικό Κέντρο, στον ΟΑΕΔ, στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στον Δήμο Καλαμάτας, με βάση τα ποσοστά κατανομής.

Ένα χρόνο μετά την απόφαση αυτή (Φεβρουάριος 2017), ακόμα δεν έχει γίνει ο αναλογικός επιμερισμός του ρεύματος, και ο λογαριασμός της ΔΕΗ εξακολουθεί να έρχεται με το ποσό να έχει φτάσει στα 18.000 ευρώ.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Σωτήρης Τσώνης,

“Θέλουμε να πληρώσουμε, δεν θέλουμε να χρωστάμε. 4 χρόνια ζούμε μια κατάσταση ομηρίας! Έγινε ένα κτήριο- στολίδι για την περιοχή και υπάρχουν αυτά τα προβλήματα.Δεν είμαστε της λογικής ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ! Θέλουμε να πληρώσουμε αυτό που μας αναλογεί”.

ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΔΙΟΓΚΩΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΤΣΩΝΗΣ

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας και το Δ.Σ. ζητούν από τον ΟΑΕΔ να εφαρμόσει την απόφαση για επιμερισμό των δαπανών ρεύματος, που πήρε πέρυσι τον Φεβρουάριο. Μάλιστα δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα ενημερώσει για το πρόβλημα με επιστολή και τους βουλευτές Μεσσηνίας.

Εν όψει της μετεγκατάστασης το επόμενο διάστημα στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, ο Σωτήρης Τσώνης δήλωσε ότι το πρόβλημα με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα διογκωθεί λόγω και της μεγαλύτερης κατανάλωσης που θα γίνεται από τις υπηρεσίες του ΣΕΠΕ. Ο ίδιος έχει ενημερώσει για το πρόβλημα, γιατί, όπως είπε, “ενδεχομένως να βρεθούν σε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση και να μπλέξουν και αυτοί με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ” .
“Δεν μπορούν να γίνονται αυτά τα πράγματα σε χώρο που είναι συνδικαλιστικό όργανο”
, δήλωσε ο Σωτήρης Τσώνης. “Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι αυτό το στολίδι θα καταντήσει όπως το Ολυμπιακό Χωριό”, συμπλήρωσε.

“Εμείς από την πλευρά μας δεν έχουμε αμελήσει τίποτα. Έχουμε κάνει τα έγγραφα που χρειάζονται, έχουμε στείλει εξώδικα. Έχουμε φτάσει στο σημείο να γίνουμε γραφικοί. Αυτή η κατάσταση πρέπει να τελειώσει και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του!”,δήλωσε ο Σωτήρης Τσώνης.

Επιμέλεια: Μαίρη Περδικέα

To Top