ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Τσώνης για δακοκτονία: Θα κληθεί εδώ και ο Υπουργός να δώσει εξηγήσεις!

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Για πρωτοβουλία του Δήμου Μεσσήνης να οργανώσει μια συζήτηση-διαβούλευση με αφορμή το σοβαρό πρόβλημα δακοπροσβολής που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί και φέτος, έκανε λόγο ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο δήμαρχος προτίθεται να καλέσει όλους, τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη, τον περιφερειάρχη, εκπροσώπους αγροτικών συνεταιρισμών  και συλλόγων, επιστημονικούς φορείς, όλους τους δημάρχους του Νομού, αλλά και ελαιοτριβείς και ελαιοπαραγωγούς να συζητήσουν για το πρόβλημα, την καλύτερη αντιμετώπισή του, και να βρεθεί μια λύση, όπως είπε χαρακτηριστικά.“Κάποιοι είναι υποχρεωμένοι να βρεθούν στον κόσμο και να δώσουν εξηγήσεις”, δήλωσε.

Είναι γεγονός ότι ειδικά φέτος η παραγωγή ελαιολάδου αντιμετωπίζει πρόβλημα, καθώς λόγο δάκου προκύπτουν ελαιόλαδα με υψηλές οξύτητες, και επομένως χαμηλής ποιότητας, οι ποσότητες είναι μειωμένες, με αποτέλεσμα την οικονομική ζημιά των παραγωγών, αλλά και χαμηλής ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος.
Ο δήμαρχος ζητά άμεση διαβούλευση και λύση στο πρόβλημα, ώστε να μην το αντιμετωπίσουμε πάλι του χρόνου.

ΤΣΩΝΗΣ: “Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΡΕΜΕΙ ΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ”

Ο Γιώργος Τσώνης μετέφερε την αγωνία για το μέλλον του ελαιολάδου, την αναστάτωση, αλλά και την αγανάκτηση και τη σύγχυση που έχουν οι παραγωγοί στο πως θα αντιμετωπίσουν τον δάκο, αφού οι φωνές και οι απόψεις επί του θέματος είναι πολλές και αντικρουόμενες, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να μην ξέρουν ποιά μέθοδο να ακολουθήσουν για τη δακοκτονία, και ζουν με την αβεβαιότητα στις καλλιέργειές τους.

“Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι δεν μπορούν να μας δώσουν λύση. Δεν το δέχομαι αυτό, γι’αυτό και παίρνω αυτή την πρωτοβουλία”.Θα επιδιώξουμε να βρεθεί λύση μέσα από την πρωτοβουλία αυτή, είπε ο δήμαρχος Μεσσήνης, “διαφορετικά θα πρέπει να την ψάξουμε τη λύση μόνοι μας”, “δεν θα χαϊδέψουμε τα αυτά κανενός!…θα κάνουμε οτιδήποτε προκειμένου να βρεθεί λύση, και το οικονομικό κομμάτι θα το αναλάβουμε εμείς, και είναι προσωπική μου δέσμευση αυτό.”

Μ.Π.

To Top