ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: “Θα έλεγα σε όσους αρέσκονται σε δημοσιεύματα για εκλογές να παίξουν κανένα λόττο”

«Δημοσιεύματα για εκλογές υπάρχουν εδώ και 2.5 χρόνια. Θα έλεγα σε όσους αρέσκονται σε τέτοια δημοσιεύματα να παίξουν κανένα λόττο. Εδώ και 2,5 χρόνια οι προβλέψεις τους δεν έχουν επαληθευθεί, μπορεί να είναι πιο τυχεροί αναζητώντας την τύχη τους στον τζόγο. Σε ότι αφορά την ψήφο εμπιστοσύνης, οι κυβερνήσεις ζητούν ψήφο στη Βουλή όταν αμφισβητείται η εμπιστοσύνη της Βουλής σε αυτές» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής.

«Τούτη την ώρα νομίζω ότι είναι πανθομολογούμενο ότι η δική μου κυβέρνηση χαίρει της πλήρους και απόλυτης στήριξης της εθνικής μας αντιπροσωπείας» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

“Το θέμα Κοτζιά έληξε – Η επιστολή του είναι προσωπική και δεν την δημοσιοποιώ”

Σχετικά με την παραίτηση Κοτζιά και την 9σελιδη επιστολή που του παρέδωσε ο τέως υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος τον κάλεσε να τη δημοσιεύσει, ρωτήθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου από τις Βρυξέλλες.

Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι “δεν συνηθίζω να δημοσιοποιώ επιστολές που απευθύνονται σε εμένα ως αυστηρά προσωπικές και δεν θα το κάνω και τώρα με την επιστολή Κοτζιά. Για εμένα το θέμα έχει λήξει και δεν θα δώσω συνέχεια”.

Εξαίροντας το έργο του Νίκου Κοτζιά ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: “Αφήνει πίσω του στο υπουργείο Εξωτερικών ένα σπουδαίο έργο και έχει ανεβάσει -και αυτό μας δυσκολεύει πολύ- ψηλά τον πήχη για όλους εμάς ώστε να συνεχίσουμε μια σειρά από στρατηγικές για την εξωτερική μας πολιτική που εκείνος εμπνεύστηκε και μαζί σχεδιάσαμε και υλοποιούμε”.

Σχολιάζοντας την προσωπική του σχέση με τον τέως ΥΠΕΞ, ο κ. Τσίπρας ανέφερε: “Σε ό,τι αφορά εμένα, αυτά τα 3,5 χρόνια ο Νίκος Κοτζιάς δεν ήταν απλώς ένας υπουργός μου και συνεργάτης μου αλλά και ένα ανοιχτό βιβλίο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Αυτό που με κάνει να είμαι ευτυχής είναι πως θα έχω τη δυνατότητα να συμβουλεύομαι αυτό το ανοιχτό βιβλίο τακτικά στα κρίσιμα θέματα, στα θέματα στρατηγικής που αφορούν την εξωτερική και που πλέον βρίσκονται αποκλειστικά στα δικά μου τα χέρια”.

OΡΚΙΖΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αύριο Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018, στις 10:30 θα μεταβεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας για να ορκιστεί ως Υπουργός Εξωτερικών, ενώ στις 11:00 θα μεταβεί στο Υπουργείο Εξωτερικών για την τελετή παράδοσης-παραλαβής.

To Top