ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: “Tελικά δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο-Το πρόβλημα δεν είναι ο Διαματάρης αλλά ο ίδιος ο Μητσοτάκης”

Να πάρει θέση κάλεσε ο Αλ. Τσίπρας τον πρωθυπουργό στο θέμα που έχει προκύψει με τον δήθεν πτυχίο που πήρε από το Columbia o υφυπουργός Εξωτερικών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει τον υφυπουργό Εξωτερικών και εκδότη του Εθνικού Κήρυκα Αντώνη Διαματάρη μετά την αποκάλυψη ότι δεν είχε το μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο Columbia, το οποίο είχε αναφέρει ότι αποτέλεσε “σταθμό” στη ζωή του.

«Τελικά δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο…», σχολιάζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Facebook, σχετικά με το ζήτημα του πτυχίου του υφυπουργού Εξωτερικών, Αντώνη Διαματάρη, από το Πανεπιστήμιο Columbia των ΗΠΑ.

«Μετά τον διοικητή της ΕΥΠ χωρίς πτυχίο, τους εκατοντάδες αποτυχημένους πολιτευτές και κομματάρχες που διόρισαν διοικητές στα δημόσια νοσοκομεία και το μαζικό γιουρούσι της ΝΔ στο Δημόσιο, σήμερα ο κ. Μητσοτάκης καλύπτει απόλυτα και τον υφυπουργό του, κ. Διαματάρη, παρά την ομολογία του για το πλαστό βιογραφικό του», αναφέρει στην ανάρτηση του ο Αλ. Τσίπρας και καταλήγει: «Έτσι επιβεβαιώνει ότι το πρόβλημα δεν είναι ο Διαματάρης αλλά ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Ως ο αρχιτέκτονας μιας κυβέρνησης πολιτικής εξαπάτησης, fake αριστείας και πελατειακής δοσοληψίας».

ΔΙΑΜΑΤΑΡΗΣ ΓΙΑ COLUMBIA: “ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΤΙΤΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ”

Στο μεταξύ, διευκρινίσεις για τις σπουδές του έδωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης μετά το θόρυβο που προκλήθηκε καθώς στο βιογραφικό του αναφέρει ότι σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.) στο Πανεπιστήμιο Columbia, δεν διαθέτει όμως τον τίτλο σπουδών.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Αντώνιος Διαματάρης στη Βουλή.

Ο κ.Διαματάρης εξήγησε ότι πράγματι παρακολούθησε το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό ωστόσο για οικονομικούς λόγους δεν κατάφερε να αποκτήσει και τον τίτλο σπουδών, εκφράζοντας τη λύπη του εάν η διατύπωση στο βιογραφικό του προκάλεσε παρερμηνείες.

Αναλυτικά ο κ. Διαματάρης σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

“Με ιδιαίτερη απογοήτευση διαπίστωσα σήμερα πως όσα αναφέρονται στο βιογραφικό μου σημείωμα, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, αποτέλεσαν αφορμή για αρνητικό σχολιασμό.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζω ότι στο βιογραφικό μου σημείωμα αναφέρω ότι σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.) στο Πανεπιστήμιο Columbia, καθώς πράγματι παρακολούθησα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς λόγοι οικονομικοί δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω το σχετικό τίτλο σπουδών.

Λυπάμαι αν η ως άνω διατύπωση προκάλεσε οποιαδήποτε παρερμηνεία ως προς το ότι είμαι κάτοχος του τίτλου σπουδών, ιδίως μάλιστα όταν είναι γνωστή η επί δεκαετίες προσφορά μου στα ζητήματα του απόδημου Ελληνισμού.”

πηγή:News247.gr

To Top