ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας σε Μητσοτάκη για λίστα Πέτσα: Eίστε καταγέλαστος μετά την κίνηση Μαρινάκη να επιστρέψει τα χρήματα

Στη λίστα με τα ΜΜΕ που έλαβαν κρατικά χρήματα στο πλαίσιο της καμπάνιας για τον κορωνοϊό αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για «λίστα της ντροπής».

 

«Αλήθεια πόσο αυτογελοιοποίηση μπορείτε να αντέξετε κύριε Μητσοτάκη;. Ανακοινώσατε τη λίστα της ντροπής, που αποδεικνύει ότι μοιράσατε 20 εκατ., στο πίσω γραφείο του Μαξίμου, λες και ήταν λεφτά της οικογένειας. Και τα μοιράσατε σε όποιον σας αρέσει χωρίς κανένα κριτήριο. Είκοσι εκατομμύρια ευρώ λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων. Δημόσιο χρήμα.  Με 1% μόνο για ξεκάρφωμα σε μη φιλοκυβερνητικά μέσα. Και τα υπόλοιπα χωρίς κριτήρια με μόνο στόχο τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης», σημείωσε αρχικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Και είχατε και το θράσος προχθές να δηλώσετε ότι δε τα μοιράσατε εσείς αλλά η εταιρεία στην οποία αναθέσατε. Μόνο που είναι η εταιρία που είχε αναλάβει τη προεκλογική σας καμπάνια. Δε ντρέπεστε κ. Μητσοτάκη να λέτε τόσο χοντρά ψέματα στον ελληνικό λαό; Σε ποιους νομίζετε ότι απευθύνεστε; Και ήρθε χθες και το απόγειο της γελοιοποίησης, ήρθε χθες και η απόφαση Μαρινάκη να σας τα γυρίσει πίσω τα χρήματα αυτά. Αυτά που αντιστοιχούσαν κατά τη δική σας εκτίμηση στα δικά σας μέσα.  Τι έγινε; Δεν την κάνατε καλά τη μοιρασιά;», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε: «Σε κάθε περίπτωση κ. Μητσοτάκη δεν είστε μόνο εκτεθειμένος μετά το χθεσινό  αλλά και καταγέλαστος. Και δεν έχετε άλλη επιλογή από το να πάρετε πίσω όχι μόνο τα λεφτά που σας επιστρέφει ο Μαρινάκης, αλλά όλα τα λεφτά που μοιράσατε χωρίς ντροπή σε ΜΜΕ για να σας φιλοτεχνούν το προφίλ».

Κάλεσε ακόμα τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω «το πρόγραμμα της ντροπής. Και με όρους διαφάνειας, αξιοκρατίας με πραγματικά κριτήρια, τους εργαζόμενους, με κριτήρια της αναγνωσιμότητα, την τηλεθέαση αν θέλετε να δώσετε διαφημιστική πίτα υπάρχουν όροι που προβλέπει ένα δημοκρατικό πλαίσιο, με διαφάνεια, με λογοδοσία όχι έτσι όμως. Φαντάζομαι ότι θα δώσετε κάποια στιγμή απαντήσεις».

πηγή:newpost.gr

To Top