ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Καμπάνια οργανωτικής ανασυγκρότησης – Στο επίκεντρο η νέα γενιά

Κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε μία πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των εθνικών εκλογών.

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του, τόνισε πως το εκλογικό αποτέλεσμα του 31,53% αποτελεί ισχυρή επιβεβαίωση της εδραίωσης του ΣΥΡΙΖΑ ως αδιαμφισβήτητο εκφραστή των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων, και διασφαλίζει μία ισχυρή, μαχητική και προγραμματική αξιωματική αντιπολίτευση.

Επιπλέον, υπογράμμισε πως η Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί μία στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, που θα πρέπει να επικυρωθεί το προσεχές διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως το ποσοστό των εθνικών εκλογών δεν πρέπει να οδηγήσει σε επανάπαυση αλλά, αντίθετα, να δρομολογήσει άμεσα τις διαδικασίες για την ανασυγκρότηση του κόμματος και την αντιστοίχησή του με την ευρεία εκλογική του βάση.

“Βγάλαμε τη χώρα από το Μνημόνιο, λύσαμε το Μακεδονικό. Τώρα πρέπει να φτιάξουμε ένα κόμμα που να εμπνέει και εμάς και την κοινωνία” είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων στην -πρώτη μετά τις εκλογές- συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. “Έχουμε κάνει έναν κύκλο, κερδίσαμε τέσσερις εκλογικές μάχες, εδραιωθήκαμε με το 31,5% ως αδιαμφισβήτητος εκφραστής των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων, ήρθε η ώρα να κάνουμε το κόμμα που θα αρέσει και σε εμάς τους ίδιους”.

Γι’ αυτό το λόγο και υπογράμμισε την ανάγκη να ξεκινήσει αμέσως μετά το καλοκαίρι, μία πλατιά καμπάνια οργανωτικής ανασυγκρότησης, με έμφαση και στη νέα γενιά που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, με ποσοστό 38% στις ηλικίες ως 24 ετών.

Επίσης, θα δημιουργηθεί νέο Μητρώο Μελών και τους αντιπροσώπους θα εκλέξουν και τα νέα μέλη που θα εγγραφούν έως τότε, γεγονός που θα αλλάξει και τους εσωκομματικούς συσχετισμούς, όπως τους γνωρίσαμε έως τώρα.

Βασικός στόχος είναι μέχρι, το Συνέδριο, τα οργανωμένα μέλη του κόμματος να φθάνουν τουλάχιστον το 10% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, κομματικές πηγές αναφέρουν ότι το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ενώ το συνέδριο αναμένεται να διεξαχθεί στο τέλος του χρόνου ή στις αρχές του 2020.

Τσίπρας: Καμπάνια οργανωτικής ανασυγκρότησης – Στο επίκεντρο η νέα γενιά
To Top