ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ να βάλει πλάτη για το προσφυγικό αν ο Μητσοτάκης αποσύρει άμεσα τα ΜΑΤ και αλλάξει ρότα

Διατεθειμένος να βάλει πλάτη ώστε να διαμορφωθεί ένα Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με βασική προϋπόθεση να εγκαταλείψει άμεσα ο Μητσοτάκης τον αυταρχισμό και τη βία στα νησιά, να αποσύρει τα ΜΑΤ και να σταματήσει τα Κλειστά Κέντρα, προχωρώντας στην αποσυμφόρηση των νησιών.

ΝΑ ΑΝΑΣΤΕΙΛΕΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΛΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Με βιντεοσκοπημένη δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παίρνει θέση για το προσφυγικό και τις προθέσεις της κυβέρνησης, κόντρα στην κοινή γνώμη, να κατασκευάσει νέες δομές στα νησιά του Β.Α. Αιγαίου.

Συγκεκριμένα ο πρώην πρωθυπουργός καλεί τον κ. Μητσοτάκη «Να ανακαλέσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Να αποσύρει άμεσα τα ΜΑΤ από τα νησιά. Και να αναστείλει τις εργασίες για τη δημιουργία φυλακών» και «μετά από επτά μήνες παλινωδιών και αλλεπάλληλων αλλαγών συντονιστών για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης», όπως γράφει χαρακτηριστικά, να ξεκινήσει διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες, για την αποσυμφόρηση των νησιών μας.

Σε αυτήν την περίπτωση ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση, είναι έτοιμος να βάλει πλάτη για τη διαμόρφωση και υλοποίηση ενός εθνικού σχεδίου διαχείρισης της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης».

Δήλωση για την επιχείρηση των ΜΑΤ στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου

Μετά από επτά μήνες παλινωδιών και αλλεπάλληλων αλλαγών συντονιστών για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να πορεύεται χωρίς στρατηγική αλλά με περίσσιο αυταρχισμό.Οι ιδεοληψίες και η διαχειριστική της ανικανότητα έχουν μετατρέψει τα νησιά του βόρειου Αιγαίου σε «μόνιμο πάρκινγκ ψυχών». Ακριβώς δηλαδή αυτό που ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης κατήγγειλε προεκλογικά και υποσχόταν ότι αν εκλεγεί θα αποτρέψει.Σήμερα όμως ο κος Μητσοτάκης έχει ξεχάσει τις προεκλογικές υποσχέσεις και αρνείται να προχωρήσει στην αποσυμφόρηση των νησιών με μετεγκατάσταση ευάλωτων πληθυσμών στην ηπειρωτική Ελλάδα.Αφήνει τα νησιά μας να βουλιάξουν, μόνο και μόνο για να μη συγκρουστεί με τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους της παράταξής του στην επικράτεια, που αρνούνται να αναλάβουν οποιαδήποτε ευθύνη.Και αποφασίζει μάλιστα να καταφύγει στη χρήση βίας απέναντι στους νησιώτες μας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κρίσης εδώ και πέντε ολόκληρα χρόνια.Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη, έστω και την ύστατη στιγμή, να αλλάξει ρότα:Να ανακαλέσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.Να αποσύρει άμεσα τα ΜΑΤ από τα νησιά.Και να αναστείλει τις εργασίες για τη δημιουργία φυλακών.Στο βαθμό που ο κος Μητσοτάκης εγκαταλείψει την αδιέξοδη επιλογή του αυταρχισμού και της βίας, ο ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση, είναι έτοιμος να βάλει πλάτη για τη διαμόρφωση και υλοποίηση ενός εθνικού σχεδίου διαχείρισης της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης. Με διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες, για την αποσυμφόρηση των νησιών μας. Διότι δεν μπορείς να ζητάς αλληλεγγύη και στήριξη στις χώρες της ΕΕ και να συμπεριφέρεσαι χωρίς αλληλεγγύη και στήριξη στα νησιά της ελληνικής επικράτειας.

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020

Η πλήρης δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:

“Μετά από επτά μήνες παλινωδιών και αλλεπάλληλων αλλαγών συντονιστών για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να πορεύεται χωρίς στρατηγική αλλά με περίσσιο αυταρχισμό.

Οι ιδεοληψίες και η διαχειριστική της ανικανότητα έχουν μετατρέψει τα νησιά του βόρειου Αιγαίου σε «μόνιμο πάρκινγκ ψυχών». Ακριβώς δηλαδή αυτό που ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης κατήγγειλε προεκλογικά και υποσχόταν ότι αν εκλεγεί θα αποτρέψει.

Σήμερα όμως ο κος Μητσοτάκης έχει ξεχάσει τις προεκλογικές υποσχέσεις και αρνείται να προχωρήσει στην αποσυμφόρηση των νησιών με μετεγκατάσταση ευάλωτων πληθυσμών στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Αφήνει τα νησιά μας να βουλιάξουν, μόνο και μόνο για να μη συγκρουστεί με τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους της παράταξής του στην επικράτεια, που αρνούνται να αναλάβουν οποιαδήποτε ευθύνη.

Και αποφασίζει μάλιστα να καταφύγει στη χρήση βίας απέναντι στους νησιώτες μας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κρίσης εδώ και πέντε ολόκληρα χρόνια.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη, έστω και την ύστατη στιγμή, να αλλάξει ρότα:

Να ανακαλέσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Να αποσύρει άμεσα τα ΜΑΤ από τα νησιά.

Και να αναστείλει τις εργασίες για τη δημιουργία φυλακών.

Στο βαθμό που ο κος Μητσοτάκης εγκαταλείψει την αδιέξοδη επιλογή του αυταρχισμού και της βίας, ο ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση, είναι έτοιμος να βάλει πλάτη για τη διαμόρφωση και υλοποίηση ενός εθνικού σχεδίου διαχείρισης της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης.

Με διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες, για την αποσυμφόρηση των νησιών μας. Διότι δεν μπορείς να ζητάς αλληλεγγύη και στήριξη στις χώρες της ΕΕ και να συμπεριφέρεσαι χωρίς αλληλεγγύη και στήριξη στα νησιά της ελληνικής επικράτειας”.

Τσίπρας: Έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ να βάλει πλάτη για το προσφυγικό αν ο Μητσοτάκης αποσύρει άμεσα τα ΜΑΤ και αλλάξει ρότα

Δημοφιλέστερα

To Top