ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Χαλάμε το πάρτυ στις ελίτ, που βρίσκονται σε λίστες και papers

“ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟ SUCCESS STORY, EXOYME ΔΡΟΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ”

Ο πρωθυπουργός συγκάλεσε σήμερα την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του για δύο λόγους: αφενός, ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να κρατήσει στην κορυφή της δημόσιας ατζέντας το κυβερνητικό “αφήγημα” πως η οικονομία πάει καλά και η χώρα κάνει τα πρώτα βήματά της για να εξέλθει του Μνημονίου. Αφετέρου, στόχος του παραμένει να κρατήσει στην επικαιρότητα όλα τα θέματα που φωτίζουν το “ηθικό πλεονέκτημα” του ΣΥΡΙΖΑ, δια της αντιπαραβολής με τη ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του τονίζοντας ότι η ανάκαμψη εδραιώνεται πλέον σε στέρεες βάσεις και παρέθεσε οικονομικά στοιχεία και δείκτες προς επίρρωση αυτού. “Ιδιαίτερα σημαντική είναι για μας και η μάχη στο κοινωνικό πεδίο, η μάχη κατά της ανεργίας”, υπογράμμισε και αναφέρθηκε στα στοιχεία μείωσης της ανεργίας.
“Δεν πανηγυρίζουμε αλλά είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα ότι δεν πάει χαμένος ο αγώνας μας για μείωση της ανεργίας”, σημείωσε. “Δε μιλάμε για αριθμούς και δείκτες, αλλά για ανθρώπους που δικαιούνται μία θέση στον ήλιο”, τόνισε .

Αναφέρθηκε στο στόχο να κλείσει έγκαιρα και με επιτυχία η τρίτη αξιολόγηση, που όπως είπε προχωρά με γρήγορους ρυθμούς , ενώ χαρακτήρισε πρωτοφανείς τις θετικές δηλώσεις από όλους το τελευταίο διάστημα. “Το τελευταίο Eurogroup αφιέρωσε στη χώρα μας μόνο δύο λεπτά. Θυμηθείτε τι γινόταν πριν και θα καταλάβετε πόσα βήματα κάναμε”, είπε και σημείωσε ότι το σημαντικό είναι πως αμέσως μετά θα ξεκινήσουν συζητήσεις για το χρέος και το τέλος του προγράμματος.

“Το καλό κλίμα στην αξιολόγηση δεν ήρθε μετά από υποχωρήσεις από τη δική μας πλευρά, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά απο την αλλη πλευρά του τραπεζιού γιατί έχουμε καταφέρει να διασφαλίσουμε επιτυχίες, απογοητεύοντας τις Κασσάνδρες, τη διαπλοκή και τις τελευταίες ελπίδες του κ.Μητσοτάκη”, είπε .
“Η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο, με τους εργαζόμενους να επανέρχονται πρώτοι στη σειρά κατάταξης για τις οφειλές από επιχειρήσεις , τρίτον με τη διάσωση του Ταμείου των δημοσιογράφων, με συμφωνία για τις συντάξεις χηρείας για πλαφόν στην κατώτατη σύνταξη, με συμφωνία για ρύθμιση οφειλών 20-50.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες στο πλαίσιο εξωδικαστικού συμβιβασμού και με την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος εντός του έτους, άλλη μία μεγάλη απογοήτευση για την αντιπολίτευση και τα εξαπτέρυγα της που διέδιδαν ότι οι θεσμοί θα βάλουν φρένο στη διανομή του μερίσματος”, συνέχισε ο κ.Τσίπρας.

Απέδωσε την αλλαγή κλίματος στην απόδοση της οικονομίας, που θα επιτρέψει τη διανομή μερίσματος όπως και πέρυσι αλλά με μεγαλύτερες δυνατότητες.
“Ελπίζω ο κ,Μητσοτάκης να μην εκτεθεί όπως πέρυσι όταν καταψήφισε το κοινωνικό μέρισμα στη βουλή και καθαρά για λόγους μικροπολιτικής προσπάθησε με υπόγειους και ανέντιμους τρόπους να προκαλέσει την παρέμβαση των θεσμών για την ακύρωση του”, πρόσθεσε.

“Σύντροφοι περάσαμε μπόρες, αλλά κρατήσαμε το τιμόνι σταθερά, αλλά αποδείξαμε ότι η αριστερά μπορεί να έχει αποτελέσματα εκεί που τα έμπειρα, αλλά γερασμένα και φθαρμένα συστημικά κόμματα απέτυχαν και βούλιαξαν τη χώρα. Αλλά μακριά από εμάς ένα αριστερό success story. Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας, πολλές μάχες και κρυφές και φανερές παγίδες να αποφύγουμε”, τόνισε. “Υπάρχουν ακόμη στην κοινωνία ανοιχτές πληγές από την κρίση και την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η κοινωνία πιέζεται, αλλά η Ελλάδα δεν είναι πια τοπίο στην ομίχλη. Το τοπίο καθαρίζει ο δρόμος είναι ορατός από όλους, η διέξοδος έχει γίνει πιο κοντινή”, συνέχισε.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η πολιτική της κυβέρνησης φέρνει αποτελέσματα όχι για τις ελίτ, αλλά “για τον κόσμο που εμείς θέλουμε να εκπροσωπούμε” και πως η εμβληματική στιγμή απελευθέρωσης των οικονομικών και κοινωνικών δυνάμεων, του τέλους των μνημονίων πλησιάζει.

“Η αριστερή πολιτική όμως δε θα περιμένει το τέλος των μνημονίων, δε θα περιμένουμε το τέλος των μνημονίων για να θέσουμε τις βάσεις του αυριο. Το αύριο είναι ήδη εδώ”,

Έκανε λόγο για αναβάθμιση της χώρας στο διεθνές στερέωμα, αναφερόμενος στην επίσκεψη του στις ΗΠΑ και την επίσκεψη του Γάλλου πρόεδρου στην Αθήνα.
Αναφέρθηκε στις μεγάλες θεσμικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα, στην υγεία, στην παιδεία, στη δημόσια διοίκηση, στη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου μετά από 25 χρόνια, στη διεύρυνση πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων όπως με την ταυτότητα φύλου, τον αγώνα για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας “με αποτελέσματα που κάποιους εκνευρίζουν, αλλά τι να κάνουμε, η αριστερά ήρθε για να στηρίξει πρώτα από όλα τον κόσμο της εργασίας”.

Αναφέρθηκε επίσης στο διάλογο μέσω των περιφερειακών συνεδρίων για την παραγωγική ανασυγκρότηση, τα οποία όπως είπε οι τοπικές κοινωνίες υποδέχονται με ιδιαίτερη ικανοποίηση.

“Όλα αυτά που προκαλούν ελπίδα και δίνουν προοπτική στη ρημαγμένη από τα μνημόνια κοινωνική πλειοψηφία σε ορισμένους άλλους προκαλούν πανικό. Οι καλομαθημένες και καλοθρεμμένες ελίτ που κοσμούν με τα ονόματα τους λίστες, papers και φορολογικούς παραδείσους, δεν παραδίδονται γιατί τους χαλάμε το πάρτυ”.

Έκανε λόγο για πολιτικό ακροδεξιό τυχοδιωκτισμό και αμόκ από τη ΝΔ του κ.Μητσοτάκη, ο οποίος επένδυσε στην αποτυχία της κυβέρνησης μέσω της αποτυχίας της χώρας.

“Η θετική εικόνα που έχει διαμορφωθεί στην χώρα, τόσο σε ότι αφορά την πορεία του Προγράμματος και της οικονομίας, όσο και την γενικότερη πορεία του κυβερνητικού έργου, προκαλεί ένα είδος πολιτικού, ακροδεξιού, τυχοδιωκτικού αμόκ στην ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Ζήτησε με απίστευτη εθνική επιπολαιότητα εκλογές λίγο πριν το τέλος της πρώτης αξιολόγησης. Και έκτοτε σπρώχνει μία μεγάλη παράταξη σε κατήφορο καταστροφολογίας και υπονόμευσης, με τη βοήθεια των γνωστών ΜΜΕ που ελέγχονται από τους γνωστούς στυλοβάτες της προηγούμενης κυβέρνησης”, συνέχισε και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι εξαντλεί το λόγο της σε μία τρομολαγνική τακτική. Μίλησε μάλιστα για ανοησίες.

“Δεν πρέπει και δεν πρόκειται να παίξουμε με το Μητσοτάκη κλέφτες και αστυνόμους. Η κυβέρνηση μας εγγυάται την ασφάλεια του συνόλου των πολιτών, αλλά και τα δικαιώματα και τις ελευθερίες καθενός”.

“Δε χρειάζεται γραμμή αίματος για να εμπεδωθεί γραμμή δημόσιας τάξης”, τόνισε καλώντας τη ΝΔ να σταματήσει αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι με το θέμα της ασφάλειας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συνέχεια στα Paradise Papers. “Θέλω να ξεκαθαρίσω γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Από τη μάχη κατά της διαφθοράς σε μεγάλο βαθμό θα κριθούμε. Η μάχη κατά της διαφθοράς παραμένει βασικός στόχος. Αυτή η μάχη θέλει και τόλμη θέλει και αρετή και το ξέρει και ο λαός. ο οποίος βλέπει τις τελευταίες ημέρες καταιγισμό αποκαλύψεων για το μαύρο χρήμα, ιλιγγιώδη ποσά, βουνά χρυσού. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο διευρύνονται οι παγκόσμιες ανισότητες, την ώρα που οι λαοί του κόσμου σηκώνουν το βάρος μίας διαρκούς οικονομικής κρίσης”.

ΠΗΓΗ:NEWS247

To Top