ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσιόδρας: Με αυτά τα μέτρα θα επαναλειτουργήσουν Ειρηνοδικεία και Πρωτοδικεία

Τα μέτρα τήρησης κανόνων υγιεινής, που θα εφαρμοστούν σε Ειρηνοδικεία και Πρωτοδικεία, η λειτουργία των οποίων ξεκινά από τη Δευτέρα 27 Απριλίου, ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη σημερινή ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας.

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΟΥΣ

Όπως ανέφερε, αποφασίστηκαν τα εξής: Σύσταση για χρήση μάσκας όχι μόνο στην έδρα αλλά και στους συνηγόρους και διαδίκους, χρήση και παρουσία αντισηπτικού σε όλους τους χώρους και τήρηση της απόστασης μεταξύ φυσικών προσώπων κατ’ ελάχιστον 1,5 μέτρο.

1 ΑΤΟΜΟ ΑΝΑ 10 τμ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ

Επιπλέον, αποφασίστηκε ότι εντός των δικαστικών αιθουσών και γενικότερα περίκλειστων χώρων θα υπάρχει ανώτατο όριο εισερχόμενων ατόμων (ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα) και θα εφαρμόζεται κάθε άλλο μέτρο που έχει ληφθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης και απορρέει από την εισήγηση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη διασφάλιση της υγιεινής.

Σημειώνεται ότι στη συνέχεια, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι οι μετακινήσεις σε Ειρηνοδικεία και Υποθηκοφυλακεία (που επίσης θα λειτουργήσουν από Δευτέρα) για τη διαδικασία της συναινετικής προσομοίωσης θα πραγματοποιείται με την αποστολή του κωδικού Β2 στο 13033.

Δημοφιλέστερα

To Top