ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίτεκνοι Μεσσηνίας: Ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώνεται δραματικά…

O Xρήστος Κορομηλάς

Το σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα τα τελευταία έξι χρόνια αλλά κυρίως την επιδείνωσή του τις επόμενες δεκαετίες, επεσήμανε σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του συλλόγου τριών τέκνων Μεσσηνίας Χρήστος Κορομηλάς, ο οποίος ανέφερε ότι ο πληθυσμός της Ελλάδος τα τελευταία πέντε χρόνια έχει μειωθεί κατά 500.000 άτομα, είτε λόγω της υπογεννητικότητας, είτε λόγω αναχώρησης σημαντικού αριθμού Ελλήνων στο εξωτερικό.

Ο κ. Κορομηλάς ανέφερε ότι το 2050 ο πληθυσμός της χώρας αναμένεται να μειωθεί κατά ένα εκατομμύριο κάτι που θα προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα τόσο στη συνοχή του πληθυσμού, όσο και στις ασφαλιστικές εισφορές αλλά και στην ομαλότητα και την συνοχή του κοινωνικού ιστού….

Συνάντηση με τη νέα διοίκηση του ΚΤΕΛ

Ο κ. Κορομηλάς αναφέρθηκε και στην αγαστή συνεργασία που σκοπεύει να έχει ο σύλλογος Τριτέκνων με τη νέα διοίκηση του ΚΤΕΛ, όπου σε προσεχή συνάντηση που θα έχουν, θα τεθεί στο τραπέζι το θέμα της περαιτέρω μειώσης του εισιτηρίου για την χρήση της συγκοινωνίας από τα μέλη του συλλόγου.

Την Παρασκευή 8-9 η γιορτή βράβευσης

Επίσης ο Πρόεδρος των Τριτέκνων αναφέρθηκε στην καθιερωμένη πλέον γιορτή βράβευσης των μαθητών μελών του Συλλόγου, που πέτυχαν στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στις 7:30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

To Top