ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίτεκνοι Μεσσηνίας: Μόνο 5 οικογένειες εγγράφηκαν νέα μέλη το 2018! – Ιδρύεται Κέντρο Ενημέρωσης Τριτέκνων

Aπολογιστική συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος του συλλόγου τριών τέκνων Μεσσηνίας Χρήστος Κορομηλάς στον πολυχώρο πολιτισμού Phaos.

Ο κ. Κορομηλάς στον απολογισμό του τόνισε ότι “ο σύλλογος την χρονιά που ολοκληρώνεται πραγματοποιήσε περισσότερες από 20 εκδηλώσεις, ενεργοποίησε κι ενίσχυσε το κοινωνικό φροντιστήριο αλλά και το κοινωνικό παντοπωλείο, ενώ έδωσε και 25 υποτροφίες σε παιδιά που πέρασαν σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα”.
Ο Χρήστος Κορομηλάς σε ευρύτερο επίπεδο αναφέρθηκε στην επιδοματική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση χωρίς σχεδιασμό ενώ ζήτησε να υπάρξει δημογραφική πολιτική με στόχο την ενδυνάμωση της οικογένειας και να επανέλθουν τα επιδόματα σε αριθμούς πριν από την κρίση, αφού με τα μνημόνια έχουν μειωθεί πάνω από 30% και αυτή τη στιγμή την χώρα μας απειλείται από μία δημογραφική βόμβα. Χαρακτηριστικό είναι ότι την χρονιά που φεύγει μόνο πέντε ή έξι οικογένειες γράφτηκαν ως νέα μέλη στο σύλλογο τριών τέκνων Μεσσηνίας”!

Ο κ.Κορομηλάς έχει ζητήσει με έγγραφό του στο αρμόδιο υπουργείο, το αφορολόγητο των τριτέκνων να φτάσει τις 15.000 ευρώ, το οποίο θα προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί πέραν του τρίτου.
Στην ίδια συνέντευξη παρουσιάστηκε και το καθιερωμένο πλέον ημερολόγιο του συλλόγου.

Από την πλευρά της η υπεύθυνη του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και μέλος του συλλόγου τριών τέκνων Μεσσηνίας Ξανθή Αλατσάκη αφέρθηκε στα δύο βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα μας: την υπογεννητικότητα και την ανεργία.
“Το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι δύο δράσεις του συλλόγου γονέων τριών τέκνων που γίνεται πλέον θεσμός για την κοινωνία της Μεσσηνίας, με επιχειρήσεις απλούς πολίτες, εθελοντές καθηγητές, να προσφέρουν καθημερινά τρόφιμα, χρήματα και το πολύτιμο χρόνο τους, σε ανθρώπους αγωνιστές που πέρα και πάνω από τη δική τους καλοπέραση βάζουν το καλό του έθνους”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Φέτος, με τη βοήθεια των εθελοντών, θα εισάγουν ένα νέο θεσμό που είναι το Κέντρο Ενημέρωσης Τριτέκνων και θα παρέχει εξυπηρέτηση σε ανέργους, μέλη του συλλόγου.

To Top