ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τριήμερο πένθος στον Δήμο Καλαμάτας για τον Παναγιώτη Καρατζέα

ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ-ΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ


Το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε εκτάκτως σήμερα, Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018 και ώρα 13.00, για την απότιση φόρου τιμής στον τεθνεώτα και την έκφραση συλλυπητηρίων προς τους οικείους του.
Ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, εξήρε τις αρετές του Παναγιώτη Καρατζέα, τονίζοντας πως υπηρέτησε με πάθος την Αυτοδιοίκηση, ενώ διεκρίνετο από αγάπη για την πόλη και τον τόπο καταγωγής του, τη Μάνη, για την ιατρική και για το συνάνθρωπο, τον οποίο ήθελε πάντοτε να εξυπηρετεί. Ο Παναγιώτης Νίκας τόνισε ότι ο εκλιπών ήταν εντεταγμένος στο πνεύμα της ομάδας και άνθρωπος της συνεργασίας, γεγονότα που απέφεραν καλά αποτελέσματα στο πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ανάλογες τοποθετήσεις έκαναν οι επικεφαλής Παρατάξεων και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

AYTEΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 9/8 ΠΟΥ ΠΡΟΗΔΡΕΥΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΤΖΕΑΣ

Το Συμβούλιο τελείωσε λίγα λεπτά μετά τη μια τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ο Παναγιώτης Καρατζέας ευχήθηκε δια χειραψίας “Καλό δεκαπενταύγουστο” κι αποχώρησε… Καλό ταξίδι Πρόεδρε!

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Με εισήγηση του Δημάρχου, υιοθετήθηκε το ακόλουθο ψήφισμα:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαμάτας, συνελθόν εκτάκτως την Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018, με την είδηση της εκδημίας του Προέδρου του, αειμνήστου Παναγιώτη Καρατζέα

ΨΗΦΙΖΕΙ

1. Την πραγματοποίηση της κηδείας του με δημοτική δαπάνη
2. Τη συμμετοχή των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Φιλαρμονικής στην εξόδιο ακολουθία, καθώς και την κατάθεση στεφάνων στη σορό του εκλιπόντος από το Δημοτικό Συμβούλιο και το Δήμαρχο
3. Τον κυματισμό μεσίστιας της σημαίας του Δήμου στο Δημαρχείο και τα Δημοτικά Κτήρια επί τριήμερο
4. Την ανάρτηση της φωτογραφίας του εκλιπόντος στο γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου».
Ακολούθως, στη μνήμη του τεθνεώτος τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.
Σημειώνεται πως η εξόδιος ακολουθία του αειμνήστου Παναγιώτη Καρατζέα θα τελεσθεί αύριο Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018 και ώρα 17.00, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής.

ΜΑΚΑΡΗΣ: “ΥΠΗΡΞΕ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ”

Μεγάλη απώλεια για την Καλαμάτα αποτελεί η αιφνίδια εκδημία του Παναγιώτη Καρατζέα. Υπήρξε ικανός επιστήμονας και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλη την τοπική κοινωνία.
Υπήρξε αυτοδιοικητικός με μεγάλη εμπειρία σε κρίσιμους τομείς της διοίκησης του Δήμου.
Ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου την τρέχουσα δημοτική περίοδο υπήρξε θεματοφύλακας της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου υπηρετώντας το ήπιο κλίμα και τις συναινετικές διαδικασίες.
Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος”.

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ: “ΥΠΗΡΞΕ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ”

“Η δημοτική παράταξη Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών συμμετέχοντας στο βαρύ πένθος για την απώλεια του προέδρου του ΔΣ Καλαμάτας αείμνηστου Παναγιώτη Καρατζέα, εκφράζει τη βαθιά λύπη της για τον απρόσμενη απώλεια του στην οικογένειά του και σε όλους τους συναδέλφους στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας.
Ο Παναγιώτης Καρατζέας υπήρξε ένας αγωνιστής της ζωής και της αυτοδιοίκησης που πρόσφερε πολλά με ανιδιοτέλεια στο δήμο μας. Μέχρι και πρόσφατα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ήταν παρόν και δυνατός, ιδιαίτερα αγαπητός από όλους τους συναδέλφους. Ανησυχούσε μη τυχόν στεναχωρήσει η αδικήσει έναν από εμάς. Ενίσχυσε με τον καλύτερο τρόπο το ανεξάρτητο προεδρείο και τη δημοκρατική αντίληψη στη λειτουργία του.
Τον ευχαριστούμε θερμά μέσα από την καρδιά μας και θα κάνουμε το καλύτερο για να τιμήσουμε τη μνήμη του. Προτείνουμε ο δήμος Καλαμάτας να δώσει το όνομα του σε οδό της πόλη μας και παράλληλα να ονομασθεί η αίθουσα συνεδριάσεων του νέου δημαρχείου σε αίθουσα Παναγιώτη Καρατζέα”.

ΜΠΡΕΔΗΜΑΣ: “ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ Ο ΑΔΟΚΗΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ”

«Η παράταξη της «Αλλαγής» και εγώ προσωπικά αποτίουμε φόρο τιμής στη μνήμη του άξιου Πρόεδρου και θα ενθυμούμεθα πάντοτε το πέρασμά του. Και μόνον ως «κεραυνός εν αιθρία» δύναται να χαρακτηρισθεί ο αδόκητος θάνατος του Προέδρου του Σώματος Παναγιώτη Καρατζέα. Διαπρεπούς γιατρού και εξαίρετου ανθρώπου και κυρίως επιτυχημένου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τίμησε τη θέση αυτή ως υπερκομματικός Πρόεδρος, διαλλακτικός και με την νηφαλιότητα που τον διέκρινε εξασφάλιζε την αδιατάρακτη και γόνιμη λειτουργία των συνεδριάσεων του Σώματος.
Με αυτά τα αισθήματα αποχαιρετάμε τον αείμνηστο πρόεδρο και κυρίως υποκλινόμαστε στη μνήμη του, το απαράμιλλο ήθος και το έργο του.
Συλλυπούμεθα θερμά τους οικείους του και την παράταξη της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου».

Α.ΜΠΟΥΖΑ: “Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΕΝΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ”

“Η αυτοδιοίκηση της Μεσσηνίας αποχαιρετά τον Παναγιώτη Καρατζέα ένα δυναμικό στέλεχός της που υπηρέτησε την Καλαμάτα με συνέπεια και διάθεση για προσφορά, τιμώντας την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του.
Στην οικογένεια και στους δικούς τους ανθρώπους, εκφράζω τα πιο ειλικρινή και θερμά συλλυπητήριά μου για τη μεγαλη απωλεια”.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: “ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ”

“Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την αιφνίδια απώλεια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Παναγιώτη Καρατζέα.
Άνθρωπος με ήθος και ακέραιη προσωπικότητα, μέσα από το ιατρικό του λειτούργημα και την ενασχόλησή του με τα κοινά, απέδειξε έμπρακτα την αγάπη του προς τον συνάνθρωπο και τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος”.

Ο αείμνηστος Παναγιώτης Νικ. Καρατζέας γεννήθηκε στη Καλαμάτα το 1954. Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου απεφοίτησε το 1978. Από το 1980 ασκούσε το επάγγελμα του οδοντιάτρου στη Καλαμάτα. Από το 1991 ήταν διορισμένος μόνιμος ελεγκτής υγείας στα Ασφαλιστικά Ταμεία Τ.Υ.Δ.Κ.Υ., Ο.Π.Α.Δ Τ.Υ.Δ.Κ.Υ., Ε.Ο.Π.Υ.Υ. & προσφάτως στο Π.Ε.Δ.Υ.
Εξελέγη και διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας κατά τις περιόδους 1999-2002, 2007-2010 και 2014-2018.
Υπήρξε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας επί 3 θητείες (2 θητείες κατά την περίοδο 2007-2010 και η τρίτη κατά το διάστημα 2017-2018).
Διετέλεσε Πρόεδρος ΔΣ του Κοινωνικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας καθώς και της ΔΕΤΑΚ, ενώ υπήρξε Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου και μέλος ΔΣ του Β΄ ΚΑΠΗ και της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, καθώς και Πρόεδρος του Ειδικού Σχολείου.
Διετέλεσε, επίσης, συνδικαλιστής στον οδοντιατρικό κλάδο.
Ήταν έγγαμος με την Αικατερίνη Αλεβίζου, συνταξιούχο τραπεζικό, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, το Νικόλαο και τον Κωνσταντίνο.

Τριήμερο πένθος στον Δήμο Καλαμάτας για τον Παναγιώτη Καρατζέα
To Top