ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τριγκιλίδας: Κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας για “παράνομη μεταφορά” μεταναστών και “υποκλοπή έργου τουριστικών λεωφορείων”

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο έστειλε εκ μέρους της Ομοσπονδίας Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Ελλάδος FedHatta, ο Βασίλης Τριγκιλίδας, διαμαρτυρόμενος για παραβίαση της νομοθεσίας στην περίπτωση μεταφοράς των μεταναστών από το Λιμάνι Καλαμάτας στην Ανδραβίδα, με μισθωμένα από το Δήμο Λεωφορεία, που όμως δεν ήταν αποκλειστικά τουριστικά, όπως προβλέπει ο Νόμος, αλλά μισθώθηκαν και λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΡΙΓΚΙΛΙΔΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε Αθ.Βασιλόπουλε,

Καλημέρα σας από Trigilidas travel,

Χρόνια πολλά Χριστός Ανέστη !!

Ως μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Ελλάδος FedHatta , χθες 4 Μαΐου 2021 , δέχθηκα καταγγελίες από μέλη μας και συνάδερφους ταξιδιωτικούς πράκτορες για την παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών που διενεργηθεί από το λιμάνι Καλαμάτας στις 4 Μαΐου 2021 με 6 μισθωμένα πούλμαν ( 2 τουριστικά πούλμαν του Kalamata Travel -ΚΤΕΛ και 4 Υπεραστικά πούλμαν της ΚΤΕΛ Α.Ε.) στη δομή της φιλοξενίας τους.

Η συγκεκριμένη μεταφορά με τα Υπεραστικά πούλμαν της ΚΤΕΛ Α.Ε. είναι παράνομη και αποτελεί υποκλοπή του έργου των τουριστικών πούλμαν, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία Νόμος 2446/1996

ΦΕΚ Α-276/19-12-1996 – Τροποποίηση του Νομ. 711/1977 (ΦΕΚ 284 Α΄) «περί ειδικών τουριστικών λεωφορείων» και άλλες διατάξεις.

Δεδομένου του γεγονότος ότι, λόγω της πανδημίας, τα τουριστικά λεωφορεία στη συντριπτική πλειοψηφία τους παραμένουν ακίνητα εδώ και 15 μήνες, θεωρούμε ως Κοινωνικό κριτήριο που πρέπει να ασκεί ο Δήμος Καλαμάτας, να δίνεται νόμιμα προτεραιότητα στους ιδιοκτήτες των τουριστικών πούλμαν και όχι παράνομα σε ιδιώτη που έχει πληγεί, επίσης από την πανδημία αλλά τουλάχιστον, έχει καθημερινά μεταφορικό έργο για να απασχολεί το προσωπικό της και να προσφέρει οικονομικά στους μετόχους της.

Πρέπει να πάψουν οι κάθε είδους υποκλοπές έργου, οι παραβιάσεις της νομοθεσίας και ο αθέμιτος ανταγωνισμός, που δυσχεραίνουν την ύπαρξη των τουριστικών λεωφορείων, στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Ελπίζουμε στις άμεσες ενέργειες όλων των εμπλεκομένων φορέων ώστε να αποφευχθεί τυχόν λάθος – παραβίαση στο άμεσο μέλλον.

Στην διάθεση σας, για εμπεριστατωμένη ενημέρωση όσον αφορά την ισχύουσα νομοθεσία για τις χερσαίες μεταφορές των τουριστικών πούλμαν.

Με εκτίμηση,

Βασίλης Τριγκιλίδας

Τριγκιλίδας: Κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας για “παράνομη μεταφορά” μεταναστών και “υποκλοπή έργου τουριστικών λεωφορείων”
To Top