ΚΟΙΝΩΝΙΑ

35 νέα οχήματα για τις ανάγκες της Πυροσβεστικής

ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΑΦΟΥ Ο ΣΤΟΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΗΡΑΣΜΕΝΟΣ

Παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαΐου 2020, στις εγκαταστάσεις της 1ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών, η τελετή παράδοσης στο Πυροσβεστικό Σώμα τριάντα πέντε (35) πυροσβεστικών οχημάτων, στο πλαίσιο της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, σύμφωνα με την οποία το Πυροσβεστικό Σώμα εξασφάλισε μεταξύ άλλων τη χρηματοδότηση πράξης από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Αττική 2014-2020” με τίτλο “Εξοπλισμός Αντιμετώπισης Φυσικών και Ανθρωπογενών Καταστροφών στην Περιφέρεια Αττικής”, συνολικού προϋπολογισμού πέντε εκατομμυρίων (5.000.000) ευρώ.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, αφού τόνισε ότι η προμήθεια των νέων οχημάτων θα έχει αντίκρισμα και θα συμβάλλει ουσιαστικά, στην θωράκιση του εξοπλισμού του Πυροσβεστικού Σώματος τόνισε ότι “σήμερα στελεχώνουμε και θέτουμε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα στην Περιφέρεια Αττικής τριάντα πέντε υπερσύγχρονα οχήματα διαφόρων τύπων, τα οποία προμηθεύτηκε το Πυροσβεστικό Σώμα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος «Αττική 2014-2020» . Τα πυροσβεστικά αυτά οχήματα είναι από τα πλέον σύγχρονα, πλήρως εξοπλισμένα και κατάλληλα για τις αστικές και τις δασικές πυρκαγιές, αλλά και για κάθε είδους παροχής βοηθείας. Οι δυνατότητές τους και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, εξασφαλίζουν αποτελεσματικότητα και κατά συνέπεια, συμβάλουν στην τιτάνια προσπάθεια διάσωσης των δασών μας και εν γένει στην αντιμετώπιση των καταστροφών.
Η Περιφέρεια Αττικής έχει αποδείξει ότι είναι αρωγός μας και συνοδοιπόρος μας. Όχι μόνο υλοποιώντας το εν λόγω πρόγραμμα, αλλά και στις δύσκολες μέρες της πανδημίας μας παρείχε 10.000 μάσκες για την προστασία των συναδέλφων”. Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος στο τέλος της ομιλίας του, εκφράζοντας τις ειλικρινείς και εγκάρδιες ευχαριστίες από όλο το πυροσβεστικό προσωπικό για αυτή την τόσο σημαντική προσφορά, διαβεβαίωσε ότι με την παραλαβή των νέων οχημάτων θωρακίζεται ακόμα περισσότερο το Πυροσβεστικό Σώμα, εν όψει της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου, και τόνισε, πως όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για να προστατέψουμε την ανθρώπινη ζωή, την περιουσία και το φυσικό μας πλούτο.

Στην τελετή παρέστησαν, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Κοσμόπουλος Ελευθέριος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΥΔΕΠ) της Περιφέρειας Αττικής Δημήτριος Δρόσης και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Η προμήθεια νέων πυροσβεστικών οχημάτων αφορά σε,
21 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα 4Χ4 500lit νερού,
12 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα 4Χ4 4.000lit νερού και
2 Ειδικά βραχιονοφόρα πυροσβεστικά οχημάτα, ωφέλιμου ύψους 20 m.

35 νέα οχήματα για τις ανάγκες της Πυροσβεστικής
To Top