ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Τραβάμε κουπί για τη Μυρτώ!”: Μεγάλη συμμετοχή στους αγώνες κλειστής κωπηλασίας

400 ΑΤΟΜΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΕΚΠ. ΜΠΟΥΓΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο αφιερωμένο στη Μυρτώ Παπαδομιχελάκη και στον αγώνα που κάνει για αποκατάσταση μετά την τραυματική εμπείρια που είχε το 2012.  400 παιδιά και μεγάλοι συμμετείχαν χθες στους αγώνες κλειστής κωπηλασίας που διεξήχθησαν στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Για πρώτη φορά τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις ικανότητες του στο “κουπί”, για καλό σκοπό, προκειμένου να συμβάλλουν στο να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό, ώστε η Μυρτώ να λάβει ειδική θεραπεία σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στη Ρωσία.

Οι αγώνες κλειστής κωπηλασίας διεξήχθησαν για πρώτη φορά στην Καλαμάτα στο πλαίσιο των καθιερωμένων Relays και το ενδιαφέρον συμμετοχής ήταν μεγάλο. Οι αγώνες διοργανώθηκαν από τον Γ.Σ. Ακρίτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά. Όλοι οι συμμετέχοντες μικροί και μεγάλοι έδωσαν το μήνυμα ότι κανείς δεν είναι μόνος του και πως όλοι μπορούμε να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στον συνάνθρωπό μας που χρειάζεται και τη δική μας βοήθεια.

Οι αγώνες κλειστής κωπηλασίας ξεκίνησαν στις 12 και διήρκησαν μέχρι και τις 4 το μεσημέρι. Έξι κωπηλατικά είχαν στηθεί στο αίθριο του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και τα παιδιά με μεγάλο ενθουσιασμό και χαρά συμμετείχαν, με τη βοήθεια και την καθοδήγηση της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Κωπηλασίας, Ελπίδας Γρηγοριάδου, των εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής του Σχολείου, και του προέδρου του Γ.Σ.Ακρίτας, Πέτρου Παπαδόπουλου.

Κάθε ομάδα 4 ατόμων έπρεπε να καλύψει 1.οοο μέτρα πάνω στο κωπηλατικό μηχάνημα, στον συντομότερο δυνατό χρόνο. Τα παιδιά αθλήθηκαν, διασκέδασαν, γνώρισαν το άθλημα της κωπηλασίας, έμαθαν την τεχνική του και μάλιστα βγήκαν και μερικά ταλεντάκια! Στη γιγαντοοθόνη που είχε στηθεί καταγράφονταν τα αποτελέσματα και οι χρόνοι της κάθε ομάδας.

Μάλιστα, πριν τους αγώνες όλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια χορογραφία από τις μικρές αθλήτριες του Ρυθμικού Ομίλου Καλαμάτας!

Τους αγώνες παρακολούθησε και ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Βασίλης Κοσμόπουλος

Η αγάπη που πρέπει να διέπει τις πράξεις μας και η αλληλεγγύη, η πεποίθηση ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και όλα μπορούν να ανατραπούν σε μια στιγμή, ότι δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείπουμε τα όνειρά μας, όσες δυσκολίες και αν αντιμετωπίζουμε, ήταν τα ηχηρά μηνύματα που πέρασαν στους μαθητές και τις μαθήτριες το διήμερο, μέσα από τη γνωριμία τους με τη Μυρτώ.
Είχε προηγηθεί την Παρασκευή η παρουσίαση του βιβλίου “Η νεραϊδο-αμαζόνα η Μυρτιά” από τη συγγραφέα Εύα Πετροπούλου-Λιανού, σε μια συγκλονιστική εκδήλωση που διοργάνωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Εκπαιδευτήρίων Μπουγά, παρουσία της Μυρτώς και της μητέρας της Μαίρης Κοτρώτσου.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

To Top