ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Tραγική η κατάσταση στην Αλαγονία από τις καθιζήσεις των δρόμων

Kλειστή η παλιά Ε.Ο.Καλαμάτας-Σπάρτης στο 24ο χλμ. αλλά και στο 41,5 χλμ λόγω καθίζησης του οδοστρώματος

Σοκάρουν οι εικόνες από τους κατεστραμένους δρόμους στην Αλαγονία. Σε πολλά σημεία ο δρόμος έχει υποχωρήσει, ή έχει κοπεί στα δύο λόγω καθιζήσεων του εδάφους αλλά και κατολισθήσεων.

Σήμερα βρέθηκαν στην περιοχή, όπως ήταν άλλωστε προγραμματισμένο, η παράταξη “Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες” με επικεφαλής τον Μανώλη Μάκαρη. Η εικόνα που μεταφέρουν από το ορεινό χωριό του Δήμου Καλαμάτας πραγματικά σοκάρει καθώς έχουν συμβεί εκτεταμένες καθιζήσεις σε διάφορα σημεία του δρόμου που συνδέει την Αλαγονία με τα γύρω χωριά.

Σε κάποια σημεία ο δρόμος έχει κοπεί στη μέση, σε άλλα το έδαφος έχει “βυθιστεί” λόγω καθίζησης, με αποτέλεσμα να είναι πλέον αδιάβατοι και επικίνδυνοι οι δρόμοι.

Μετά από τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών-με την περιοχή της Αλαγονίας να δέχεται και τον μεγαλύτερο όγκο νερού απ΄όλη τη Μεσσηνία-είναι πλέον προβληματική η κατάσταση του οδικού δικτύου στην περιοχή και όπως επεσημάνθηκε απαίτείται άμεση παρέμβαση προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία του δρόμου.

Δημοσιεύτηκε από Μανώλης Μάκαρης στις Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2019

Δημοσιεύτηκε από Μανώλης Μάκαρης στις Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2019

Δημοσιεύτηκε από Μανώλης Μάκαρης στις Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2019

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή βρέθηκε και η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, Γιώτα Κοζομπόλη.

Σύμφωνα με τον Δήμο Καλαμάτας, άμεσα, ενδεχομένως και αύριο, ομάδα Γεωλόγων του ΙΓΜΕ θα βρίσκεται στην περιοχή, προκειμένου να εξετάσει το φαινόμενο, και πως αυτό εξελίσσεται, με δεδομένο ότι παρά την σημερινή καλοκαιρία από αύριο επιδεινώνεται και πάλι ο καιρός με νέες βροχοπτώσεις.

ΚΛΕΙΣΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΣΠΑΡΤΗΣ ΣΤΟ 24ο ΧΛΜ ΛΟΓΩ ΚΑΘΙΖΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην παλιά Εθνική Οδό Καλαμάτας-Σπάρτης, από το 24ο έως το 24,1 χλμ, λόγω καθίζησης οδοστρώματος, αλλά και  στο 41,5ο χλμ.

 

Μ.Π.

Tραγική η κατάσταση στην Αλαγονία από τις καθιζήσεις των δρόμων
To Top