ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τους 13 “γαλάζιους” νέους Περιφερειάρχες συνάντησε ο Μητσοτάκης

“ΘΑ ΙΔΡΥΘΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΚΑΘΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ”

Οι 13 νεοεκλεγέντες Περιφερειάρχες προερχόμενοι ή υποστηριζόμενοι από τη Νέα Δημοκρατία, βρέθηκαν χτες το απόγευμα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, μεταξύ αυτών και ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας!

Μετά τις καθιερωμένες ευχές έγινε και η εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ίδρυση του “Συμβουλίου των Περιφερειαρχών” στο οποίο θα συμμετέχουν οι Περιφερειάρχες και ο Πρωθυπουργός και θα συνεδριάζει ανά δίμηνο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορούμε να μιλήσουμε μόνοι μας για μεγάλα έργα στη χώρα χωρίς συνεννόηση με τους περιφερειάρχες».
«Η χώρα θα πάει μπροστά μόνο αν είμαστε ενωμένοι, αν πάμε πλάι πλάι και αν έχουμε ενιαίο σχέδιο όλοι όσοι έχουμε διάθεση να προσφέρουμε».

Στην εισαγωγική τοποθέτηση που έκανε ο κ. Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον αναπτυξιακό ρόλο που διαδραματίζουν οι περιφέρειες και στη στενή συνεργασία που θα πρέπει να έχουν με την κυβέρνηση προκειμένου
να υλοποιηθούν κρίσιμα έργα υποδομής. Οπως τόνισε χαρακτηριστικά “δεν μπορούμε να μιλήσουμε μόνοι μας για μεγάλα έργα στη χώρα χωρίς συνεννόηση με τους περιφερειάρχες”.

Ακόμη, ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε πως θα πρέπει να υπάρξει ανακατανομή αρμοδιοτήτων με τελικό στόχο την αποτελεσματική διακυβέρνηση και τη μείωση της γραφειοκρατίας.
Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τους περιφερειάρχες να του αποστείλουν γραπτώς τις προτάσεις τους με τις προτεραιότητές τους, προκειμένου -αν οι πολίτες του εμπιστευθούν τη διακυβέρνηση της χώρας- η στενή συνεργασία μαζί τους να ξεκινήσει όσο το δυνατόν συντομότερα και να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε ακόμη στις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι Περιφέρειες, με πρώτη και πιο σοβαρή σε τρεις περιπτώσεις τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως παρ’ ότι το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν άκρως θετικό για τη Ν.Δ., είναι αυτονόητο πως “θα έχουν όλοι οι περιφερειάρχες την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση. Βγαίνει το κομματικό καπέλο και πρέπει να κοιτάξουμε το καλό όλων των Περιφερειών με τρόπο δίκαιο και ισορροπημένο”.
“Η χώρα θα πάει μπροστά μόνο αν είμαστε ενωμένοι, αν πάμε πλάι-πλάι και αν έχουμε ενιαίο σχέδιο όλοι όσοι έχουμε διάθεση να προσφέρουμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Παναγιώτης Νίκας επέστρεψε το βράδυ στην Καλαμάτα, λίγο μετά την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τους 13 “γαλάζιους” νέους Περιφερειάρχες συνάντησε ο Μητσοτάκης
To Top