Ψυχολογία

Tornados PFA: Κοσμοσυρροή στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά για τη διάλεξη του Υφαντίδη

ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΠΛΑ Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΥΦΑΝΤΙΔΗΣ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ, ΠΑΙΔΙΑ, ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ – ΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΑΚΟΣ

Μια ξεχωριστή επιμορφωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 20 Νοεμβρίου, στο χώρο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, όπου η Ακαδημία ποδοσφαίρου Tornados p.f.a. μαζί με τα εκπαιδευτήρια Μπουγά, φιλοξένησαν τον Αχιλλέα Υφαντίδη, ψυχολόγο – επικοινωνιολόγο των σχολών προπονητών Uefa και όλων των μικρών Εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο εστίασε στη πολύπλευρη σχέση ανάμεσα σε παιδιά,προπονητές και γονείς μέσα σε μια αθλητική ακαδημία ή ένα σχολικό περιβάλλον και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολυπληθούς ακροατηρίου, που παρακολούθησε με προσοχή τον δυναμικό και άμεσο τρόπο ομιλίας του κ.Υφαντίδη.

AΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ο ψυχολόγος τόνισε ότι οι γονείς θα πρέπει να είναι υποστηρικτικοί αλλά να αφήνουν την διάπλαση των παιδιών τους στους ειδικούς. Μεγάλο βάρος δίνει η ψυχολογία σε αυτό γιατί βοηθά τα παιδιά να διαχωρίζουν την σκέψη από το συναίσθημα και για αυτό η ψυχολογία δεν θα πρέπει να είναι ένας παραμελημένος τομέας της καθημερινότητας και φυσικά να εκλείψει η άποψη κάποιων γονέων “δεν πάμε στον ψυχολόγο μόνο όταν το παιδί έχει πρόβλημα”.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ.Υφαντίδης αλλά κι ο αρχηγός της ομάδας της Καλαμάτας Γρηγόρης Μάκος που παρακολου΄θησε ως τιμώμενο αθλητικό πρόσωπο την ημερίδα, παρέλαβαν αναμνηστικές φανέλες της Ακαδημίας Tornados p.f.a..

Το πρωί της ίδιας ημέρας τα παιδιά των εκπαιδευτηρίων Μπουγά παρακολούθησαν ομιλία με θέμα “Ψυχολογία του παιδιού,το Α και το Ω στον αθλητισμό και στην ζωή”.

To Top