ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με τον δήμαρχο Καλαμάτας συναντήθηκαν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας-Τι ζήτησαν

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Στην σημερινή συνάντηση του προεδρείου του σωματείου μας με το Δήμαρχο Καλαμάτας και πρόεδρο της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, τέθηκε από την πλευρά μας, όλο το πλαίσιο διεκδίκησης κι απαιτήθηκαν απαντήσεις κι όχι υπεκφυγές .

1. ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

2. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και καταβολή των αποζημιώσεων, όπως προβλέπονται στον κανονισμό και να μην στέλνουν τους εργαζόμενους στα δικαστήρια για να δικαιωθούν.

3. Να σταματήσει η δίωξη συνδικαλιστών και η παρέμβαση των διευθυντών στις εσωτερικές υποθέσεις του Σωματείου και σεβασμό του θεσμικού μας ρόλου. Σεβασμό σε όλο το προσωπικό, των γνώσεών του και τοποθέτησή του ανάλογα με τις γνώσεις και την προϋπηρεσία του.
Στο σημείο αυτό απαιτήθηκε έντονα η παραίτηση από τη δίωξη του πρώην εργαζόμενου συμβασιούχου καθώς και η ανάκληση της απόφασης για αχρεωστήτως καταβληθέντες αμοιβές, που δόθηκαν νόμιμα και με την «βούλα» του επιτρόπου ελεγκτή.

5. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων που προβλέπονται στον κανονισμό.
6. Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλου του προσωπικού που εργάζεται στην υπηρεσία και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

7. Κοινωνικό τιμολόγιο για τους Μακροχρόνια άνεργους και για αυτούς που είναι στα ΚΕΑ, με ταυτόχρονη κατάργηση της έκπτωσης 20% στα Ξενοδοχεία.

8. Διεκδίκηση φθηνού τιμολογίου για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του Βιολογικού και των αντλιοστασίων.

9. Διάφορα υπηρεσιακά που με ευθύνη των Διευθυντών έχουν δημιουργήσει τοξικό κλίμα στις σχέσεις των εργαζομένων.

Όλα τα παραπάνω θέματα είναι σημαντικά κι απαραίτητα για να υπάρξει κλίμα ηρεμίας ,που το τελευταίο διάστημα με ευθύνη της Δημοτικής αρχής έχει δημιουργηθεί και συνεχίζει να καλλιεργείται.

Τέλος, επειδή τίποτα δεν χαρίζεται, όλα καταχτιόνται με αγώνα, καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν αγωνιστικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση των Σωματείων την Κυριακή 1η ΜΑΗ 2022 στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας στις 10 το πρωί.

Μαζί , με τα ιδιαίτερα αιτήματά μας αγωνιζόμαστε και
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

• Την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις και υποχρεωτική εφαρμογή 825€ , κατώτερο μεικτό μισθό ως βάση διαπραγμάτευσης για αυξήσεις.
• Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών.
• Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
• Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
• Μείωσης της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
• Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
• Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Με τον δήμαρχο Καλαμάτας συναντήθηκαν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας-Τι ζήτησαν
To Top