Επιχειρείν

Τον Αύγουστο θερινό cinema στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Καλαμάτας

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 5 ΕΤΩΝ

Θερινό cinema για τα επόμενα 5 χρόνια θα έχει η πόλη της Καλαμάτας, αρχής γενομένης από τον Αύγουστο, οπότε και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στον υπαίθριο χώρο του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης. Το συμφωνητικό μίσθωσης υπογράφηκε σήμερα, Πέμπτη 19 Ιουλίου, μεταξύ του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα και του νόμιμου εκπροσώπου της πλειοδότριας εταιρείας Μώρου Πελαγία και Σία ΟΕ και αφορά τη χρήση, αποκλειστικά για προβολή κινηματογραφικών ταινιών, υπαίθριου χώρου 655 τμ στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Καλαμάτας, που είναι όμορος της αποθήκης, καθώς και μέρους της αποθήκης, προκειμένου να λειτουργήσει θερινός κινηματογράφος.
Ο κινηματογράφος αναμένεται να λειτουργήσει τον Αύγουστο, σύμφωνα με τον Δήμο Καλαμάτας. Το επόμενο δεκαήμερο λοιπόν οι εργασίες και οι παρεμβάσεις που θα γίνουν από τον μισθωτή θα είναι εντατικές προκειμένου να ξεκινήσουν οι προβολές των ταινιών τον Αύγουστο.

ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΓΙΑ 5 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΜΑΪΟ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Η διάρκεια της μίσθωσης ορίσθηκε σε 5 έτη, αφορά δε παραχώρηση για την περίοδο από 01/05 έως 30/09 εκάστου έτους, λόγω της ειδικής χρήσης του μισθίου ως θερινού κινηματογράφου. Το, κατόπιν δημοπρασίας, καταβλητέο μίσθωμα ανέρχεται σε 16.700 ευρώ και αντιστοιχεί στη μισθωτική περίοδο από Μάιο έως Σεπτέμβριο εκάστου μισθωτικού έτους (5×3.340 ευρώ).

Να υπενθυμίσουμε ότι στον χώρο προβλέπεται να τοποθετηθεί οθόνη 50τμ και 200 καθίσματα με 20 τραπεζάκια, ενώ θα λειτουργεί και κυλικείο για την εξυπηρέτηση των θεατών, και οι ταινίες που θα προβάλλονται θα είναι νέας παραγωγής.

Στην εκμίσθωση περιλαμβάνεται:
-Δικαίωμα χρήσης χώρου εντός του κτηρίου (02) της αποθήκης
-Δικαίωμα χρήσης WC από το προσωπικό της επιχείρησης και τους θεατές
-Δικαίωμα χρήσης θέσεων πάρκινγκ εντός του χώρου του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού κατά τη διάρκεια λειτουργίας του κινηματογράφου
-Δικαίωμα για εγκατάσταση, λειτουργία και εκμετάλλευση κυλικείου για τις ανάγκες του κινηματογράφου

5+5 ΧΡΟΝΙΑ Η ΜΙΣΘΩΣΗ

Η διάρκεια της μίσθωσης του χώρου ορίζεται στα 5 χρόνια με δυνατότητα παράτασης για άλλα 5, εφόσον -όπως επισημαίνεται- είναι προς το συμφέρον του Δήμου Καλαμάτας και μόνο κατόπιν έγγραφης συμφωνίας και αφού προηγηθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

ΠΟΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ

Ο μισθωτής του χώρου οφείλει να περιφράξει τον χώρο με μη μόνιμη κατασκευή και καλλωπιστικά φυτά, αλλά και να καλλωπίσει όλο τον ελεύθερο χώρο με φυτά και λουλούδια.
Η κινηματογραφική οθόνη που θα τοποθετηθεί θα πρέπει να είναι μεταλλική σε λυόμενη βάση, διαστάσεων 10 Χ 5 μέτρων, ενώ θα τοποθετηθούν 200 καθίσματα και 20 τραπεζάκια.
Οι ταινίες που θα προβάλλονται θα είναι αποκλειστικά νέας παραγωγής και η μηχανή προβολής που θα τοποθετηθεί πρέπει να είναι τουλάχιστον σύγχρονη ψηφιακή προβολής DCP, με σύστημα ήχου Dolby Digital και 3 κεντρικά ηχεία και 16 περιφερειακά.
Επίσης, επιτρέπεται η τοποθέτηση μεταφερόμενων ή και λυόμενων κατασκευών και πληροφοριακών και διαφημιστικών banners, που αφορούν αποκλειστικά και μόνο τη λειτουργία του κινηματογράφου, και απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε αποξήλωση της σιδηροδρομικής γραμμής.

Το χρηματικό ποσό που θα λαμβάνει ο Δήμος από την υπεκμίσθωση του χώρου θα διατεθεί στο σύνολό του για την αναβάθμιση των χώρων του Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Μ.Π.

Τον Αύγουστο θερινό cinema στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Καλαμάτας
To Top