ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος συναντήθηκε η Γιώτα Κοζομπόλη

Συνάντηση με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο ΠΣ Βασίλειο Ματθαιόπουλο, είχε χθες, Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, η Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Κοζομπόλη, υπεύθυνη της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ για τα Σώματα Ασφαλείας.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία των μέχρι σήμερα παρεμβάσεων για τον εκσυγχρονισμό και την καλύτερη λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος όπως η λειτουργία Πυροσβεστικής Ακαδημίας και η ένταξη στις πανελλήνιες εξετάσεις με σκοπό την εκπαίδευση στελεχών υψηλού επιπέδου και τη δημιουργία σύγχρονης αντίληψης για το Σώμα, η αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας και η συμβολή του ΠΣ σ΄ αυτή, η προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού, στολών και μέσων ατομικής προστασίας κ.α.

Παράλληλα αναλύθηκαν θεσμικά ζητήματα του ΠΣ όπως η αναγκαιότητα τροποποίησης του ισχύοντος Προεδρικού Διατάγματος για τις μεταθέσεις, η κατάρτιση νέου οργανογράμματος, η αναγκαιότητα κατάρτισης βαθμολογίου για τους χαμηλόβαθμους καθώς και η κάλυψη των κενών θέσεων που προέκυψαν από τη δημιουργία δομών ΠΣ στις Εθνικές Οδούς και στα Αεροδρόμια της Fraport.

Επίσης συζήτησαν τη δυνατότητα χορήγησης του εφάπαξ χρηματικού βοηθήματος στους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος, πριν την αποστράτευσή τους, εφόσον συμπληρώσουν 31 χρόνια ασφάλισης.

Μεταξύ των συνομιλητών υπήρξε η διαβεβαίωση για συνεχή και ουσιαστική συνεργασία, ώστε το Πυροσβεστικό Σώμα να λειτουργεί με σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο και να βελτιώνει την ποιότητα των υπηρεσιών του, προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας.

Με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος συναντήθηκε η Γιώτα Κοζομπόλη
To Top