Αθλητισμός

“Tolmi Sailing Team”: Eντυπωσιακή παρουσία και πρωτιά!

ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΣΤΟ ΠΑΛΜΑΡΕ ΤΗΣ Η ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΤΟΛΜΗΣ

Σε δύο αγώνες ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης συμμετείχε η oμάδα “Tolmi Sailing Team” κατά την παραμονή της στο Φαληρικό Όρμο.
Ο πρώτος αγώνας «Εις μνήμη Ιωάννη Καραπέτη» με διοργανωτή τον Ναυτικό Όμιλο Δελφιναρίου διεξήχθη την Κυριακή 1. Απριλίου και η διαδρομή ήταν Φάληρο – Τούρλος – Φαληρο, συνολικής απόστασης 22νμ. Οι συνθήκες τους αγώνα ήταν απαιτητικές, με εντάσεις αέρα που ξεπερνούσαν τους 25 κόμβους (6 μποφόρ). Αρκετά από τα εκκινήσαντα σκάφη αναγκαστήκαν να εγκαταλείψουν λόγω αβαρίας, ενώ λόγω της αλλαγής των καιρικών συνθηκών και στα δύο σκέλη του αγώνα οι πλεύσεις ήταν αντίθετα από την διεύθυνση του ανέμου (όρτσα).
Με συνολικό χρόνο κούρσας 5:51:50, η ΤΟΛΜΗ κατετάγη 2η στη κατηγορία ORC Club 2 που συμμετείχε.
Κυβερνήτης ήταν ο Γιάννης Σαραντόπουλος και πλήρωμα οι Μάρθα Σινάπη και Κωνσταντίνος Χατζηαγάπογλου.

Ο δεύτερος αγώνας, με την ονομασία «Λαγούσες-Φλέβες 2018», πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Απριλίου από τον Ναυτικό Αθλητικό Σύνδεσμο. Η διαδρομή που ορίστηκε ήταν Φάληρο – νησίδες Φλέβες – Φάληρο, συνολικής απόστασης 23 νμ.
Ο άνεμος αρχικά ήταν νοτιοδυτικός μεταβαλλόμενος ελαφρά σε ένταση 1 έως 3 μποφόρ, ενώ παραλλάσσοντας τις Φλέβες επικράτησε πλήρης άπνοια για περίπου 1 ώρα. Στην συνέχεια ο άνεμος γύρισε σε νοτιοανατολικό εντάσεως 2-3 μποφόρ. Οι αλλαγές του ανέμου προσέδωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον αγώνα, καθώς τα πληρώματα δοκιμάστηκαν σε συχνές αλλαγές στην ιστιοφορία τους.
Με συνολικό χρόνο κούρσας 6:04:15, η ΤΟΛΜΗ κατετάγη 1η στη κατηγορία ORC Club 2 και 2η στην συνολική κατάταξη ORC Club, ανάμεσα σε 26 συμμετέχοντα σκάφη.
Κυβερνήτης ήταν ο Γιάννης Σαραντόπουλος και πλήρωμα οι Μάρθα Σινάπη, Γιώργος Γεωργούλης, Βίκυ Κουφού, Έφη Δελικούρα και Παναγιώτης Κοτσαρίνης.

 

Επιστροφή στην Καλαμάτα
Ολοκληρώνεται την ερχόμενη Παρασκευή η παραμονή του σκάφους ΤΟΛΜΗ στον Σαρωνικό καθώς έχει ήδη προγραμματιστεί ο απόπλους για την επιστροφή στην Καλαμάτα ώστε να προετοιμασθεί για τις ερχόμενες τοπικές διοργανώσεις. Το ταξίδι της επιστροφής, απόστασης 160 ναυτικών μιλίων, αναμένεται να διαρκέσει 32 ώρες και το σκάφος να αφιχθεί το απόγευμα της Κυριακής στην Μαρίνα της Καλαμάτας.
Η ομάδα της ΤΟΛΜΗΣ ευχαριστεί θερμά τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης για τον ελλιμενισμό και την φιλοξενία που προσέφερε για το διάστημα της παραμονής της στο Μικρολίμανο.

“Tolmi Sailing Team”: Eντυπωσιακή παρουσία και πρωτιά!
To Top