ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Το ΚΚΕ δεν ταυτίζει τα Σώματα Ασφαλείας με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που υπηρετούν”

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Σήμερα, στελέχη της Λαϊκής Συσπείρωσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας, στη συνέχεια περιοδειών και επαφών με τους εργαζόμενους στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, επισκεφτήκαμε τους εργαζόμενους στο Λιμεναρχείο και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, στους χώρους εργασίας τους. Η επίσκεψή μας έγινε προκειμένου να έρθουμε σε άμεση επαφή μαζί τους και αφενός να ακούσουμε και από τους ίδιους τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στα πλαίσια της εργασίας και των καθηκόντων τους, τόσο σε γενικό όσο και σε τοπικό και περιφερειακό πλαίσιο, και αφετέρου να τους ενημερώσουμε για τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και του Κ.Κ.Ε..

Η συνάντηση και η συζήτηση διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα και επίπεδο. Είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε τον υψηλό βαθμό συνειδητοποίησης των δυσκολιών αλλά και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που διακατέχει τα στελέχη στις παρούσες δύσκολες οικονομικές, εργασιακές, κοινωνικές και λοιπές καταστάσεις.

Μας επεσήμαναν τα κυρίαρχα ζητήματα που τους απασχολούν, τόσο γενικά όσο και ειδικά.

Γενικά ζητήματα είναι αυτά που απασχολούν όλους τους εργαζόμενους της χώρας, του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα, όπως μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά, τα οποία είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής και των μνημονιακών μέτρων των τελευταίων χρόνων. Ειδικά τους απασχολούν οι ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζουν ως εργαζόμενοι των συγκεκριμένων κλάδων, όπως η επικινδυνότητα, η υπερεργασία, η υπεραπασχόληση, οι συνεχείς μετακινήσεις  και μεταθέσεις για την κάλυψη των κενών των οριζόντιων μειώσεων των οργανικών θέσεων, η έλλειψη μέσων κ.λ.π..

Αναγνώρισαν την ανάγκη για αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική για την διεκδίκηση των βασικών αιτημάτων για την εξασφάλιση ασφαλούς και αξιοπρεπούς εργασίας και την ανάγκη οργάνωσής τους στα συνδικαλιστικά τους όργανα.

ΠΑΙΔΙΑ ΛΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

Με την σειρά μας τους ενημερώσαμε για τις ξεκάθαρες και σταθερές θέσεις του Κ.Κ.Ε και της Λαϊκής Συσπείρωσης, σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας και ειδικότερα:

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας είναι παιδιά του Eλληνικού λαού και στην συντριπτική πλειοψηφία τους γιοι και κόρες λαϊκών οικογενειών, που υπηρετούν σε δύσκολες συνθήκες.

Όσον αφορά το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, ξεκαθαρίσαμε ότι το ΚΚΕ δεν το ταυτίζει σε καμία περίπτωση με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που υπηρετούν.

– Η θέση μας είναι ότι η Αστυνομία πρέπει να αποσκοπεί στην αντιμετώπιση του εγκλήματος και όχι στην καταστολή των αγώνων του λαού και της νεολαίας.

– Η Πυροσβεστική πρέπει να αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των συνεπειών από πυρκαγιές και φυσικές καταστροφές.

– Το Λιμενικό πρέπει να αποσκοπεί στην έρευνα και διάσωση, στην πάταξη του λαθρεμπορίου και στην προστασία του θαλάσσιου πλούτου της χώρας μας.

Το ΚΚΕ αναδεικνύει σταθερά τα προβλήματα και τα δίκαια αιτήματα του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και θα συνεχίσει να το κάνει με όλους τους τρόπους, τόσο μέσα όσο και έξω από τη Βουλή. Τα συμφέροντα όλων όσων ανήκουν στα Σώματα Ασφαλείας ταυτίζονται με τα συμφέροντα των οικογενειών τους και με τα συμφέροντα του Eλληνικού λαού και όχι με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, τα οποία εκπροσωπούν οι Ελληνικές κυβερνήσεις, η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

Επίσης, τους ξεκαθαρίσαμε ότι η επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα δεν γίνεται γενικώς και αορίστως λόγω των μνημονίων ή λόγω ανικανότητας και κακών χειρισμών των προηγούμενων ή της τωρινής κυβέρνησης. Η πρακτική αυτή αποτελεί στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου και της Ε.Ε. καθώς και των κυβερνήσεων και των κομμάτων που τα υπηρετούν, ώστε να απαλλαγεί το κεφάλαιο ακόμα κι από αυτές τις εναπομείνασες ελάχιστες «υποχρεώσεις» που είχε αναλάβει απέναντι στο σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης όπως το ξέραμε και το οποίο ήταν αποτέλεσμα αγώνων και πάλης δεκαετιών.

Επίσης, υπογραμμίσαμε ότι λύση απέναντι στην εντεινόμενη αντεργατική επίθεση είναι η συμπόρευση με το λαό στους δρόμους του αγώνα και ότι οι άντρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας έχουν κάθε συμφέρον να συμπορευτούν με τον αγώνα του λαού μας για διέξοδο από την κρίση προς όφελός του, για αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε..

Γι’ αυτό θα πρέπει και έχουν κάθε δικαίωμα, να οργανώνονται και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους μέσα από τα σωματεία και τις ενώσεις τους, να αντιστέκονται οργανωμένα και μαζικά ενάντια σε διασπαστικές πρακτικές που ως στόχο έχουν να τους απογοητεύσουν ώστε να πέσουν στην παγίδα της αποστασιοποίησης απ’ τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα.

Τους διαβεβαιώσαμε για την σιγουριά μας ότι τα στελέχη των Ε.Δ. και των Σ.Α., διαθέτουν την ωριμότητα να αντιληφθούν τους ύπουλους κομματικούς τακτικισμούς που καμιά σχέση δεν έχουν με τον αγώνα, τις κατακτήσεις και τη θέληση για τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής αυτών και των οικογενειών τους.

ΑΠΟΚΥΡΗΣΣΟΥΝ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Σαν σημαντικό ζήτημα τους θέσαμε την ανάγκη απομόνωσης των φασιστικών μορφωμάτων που προσπαθούν να καπηλευτούν τον πατριωτισμό τους, ενώ πρόκειται για υμνητές του Χίτλερ, των Ταγμάτων Ασφαλείας, τους συνεργάτες των κατακτητών και των δικτατόρων. Ο γνήσιος λαϊκός πατριωτισμός ουδεμία σχέση έχει με τον εθνικισμό, το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Πατριώτες στρατιωτικοί, αστυνομικοί και απλοί λαϊκοί άνθρωποι, αντιστάθηκαν απέναντι σε πανίσχυρους στρατούς και αρκετοί, κατά την τριπλή γερμανική, ιταλική και βουλγάρικη κατοχή της χώρας, συμμετέχοντας στην αντίσταση μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ.

Τέλος, τους διαβεβαιώσαμε ότι θα μας βρουν συμπαραστάτες τους στους αγώνες τους σε κάθε δίκαιο ζήτημα που τους αφορά, τόσο σε τοπικό, περιφερειακό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Σμυρνής Αργύριος, Πλοίαρχος Λιμενικού Σώματος (ε.α.)

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου

“Το ΚΚΕ δεν ταυτίζει τα Σώματα Ασφαλείας με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που υπηρετούν”
To Top