ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Το Χαμόγελο του παιδιού” θα ανθίσει δυναμικά στη Μεσσηνία με νέες δομές και συνεργασίες

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟ “ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ”

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 22 Μαΐου 2020 στην Καλαμάτα, στον προαύλιο χώρο του 24ου Δημοτικού Σχολείου, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε αίμα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και υλοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και το Τμήμα Αιμοδοσίας.

Στην Καλαμάτα βρέθηκε σήμερα και ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, που έχει έντονες αναμνήσεις από την πόλη.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Καλαμάτα σήμερα παίρνει τη «σκυτάλη» για τη διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας. Οι αυξημένες ανάγκες για αίμα και λόγω της πανδημίας, μας οδηγούν σε δράσεις καίριας σημασίας και συνάμα απλές όπως αυτή. Πέντε λεπτά από τη ζωή μας μπορεί να χαρίσει ζωή σε κάποιον συνάνθρωπο μας, φίλο, γνωστό, συγγενή. Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε πρωτοβουλία που αγκαλιάζει τον συνάνθρωπο και θα συνεχίσουμε με χαρά. Καλωσορίζουμε τον κύριο Γιαννόπουλο και την ομάδα του Χαμόγελου του Παιδιού στην Καλαμάτα. Το έργο τους είναι πασίγνωστο και εμείς θα είμαστε πάντα αρωγοί στις προσπάθειες τους. Καλώ όσους φίλους Καλαματιανούς δεν πρόλαβαν να μας βοηθήσουν στην σημερινή μας προσπάθεια να το κάνουν έτσι και αλλιώς όποια μέρα επιθυμούν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Η ανάγκη για αίμα δεν σταματά ποτέ».

Να επισημάνουμε ότι η προσέλευση εθελοντών ήταν μεν ικανοποιητική, αλλά για διάφορους ιατρικούς λόγους, μόνο 7 άτομα μπόρεσαν να δώσουν αίμα.
Οι προηγούμενες καμπάνιες αιμοδοσίας τόσο στο ΚΕΦΙΑΠ όσο και των καταστημάτων COSMOS που έσπασε κάθε ρεκόρ προσέλευσης, είχε ως αποτέλεσμα την μικρή αλλά σημαντική αποθήκευση αίματος. Μιας σημαντικής πράξης που πρέπει να είναι περιοδική και να χαρακτηρίζεται από αυτό το εξαιρετικό σχόλιο της αιμολήπτριας κ. Γεωργίας Κουρή “θέλουμε να υπάρχει μεγάλος αριθμός προθυμίας, κι αυτός υπάρχει”!

ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ «ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

Από την πλευρά του «Χαμόγελου του Παιδιού» ο Κώστας Γιαννόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Συνεχίζουμε το οδοιπορικό. Είμαστε στην Καλαμάτα στην πόλη της καρδιάς μου, καθώς μεγάλωσα εδώ με τον παππού μου. Όπως είπε και ο Δήμαρχος το οδοιπορικό αυτό γίνεται με τη σύμπραξη δυνάμεων. Μόνο με συνεργασίες και συνέργειες θα έχουμε αποτελέσματα.
Συμπληρώνουμε τις ήδη υπάρχουσες προσπάθειες που έχουν γίνει. Από πλευράς αιμοδοσίας έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στην Καλαμάτα. Πολλές φορές λέμε εκφράσεις που έχουν γίνει κλισέ αλλά δεν καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική είναι η ουσία τους. Εγώ χρειάστηκα αίμα με τον γιο μου και δεν του έδιναν. Με την ευκαιρία να πω πως έχουμε κάνει συζητήσεις με το Δήμαρχο και θα προχωρήσουμε άμεσα στην υλοποίηση όσων έχουμε συμφωνήσει, με ένα σύμφωνο συνεργασίας που αφορά την πρακτική πλέον αντιμετώπιση θεμάτων όπως είναι οι εξαφανίσεις, η Δημοτική Αστυνομία, όπως είναι κοινωνικά θέματα κ.ά. Προετοιμαζόμαστε για το νέο κτήριο και τις νέες υπηρεσίες που θα πραγματοποιηθούν στην Καλαμάτα το επόμενο διάστημα».

Τονίζεται ότι η δράση της εθελοντικής αιμοδοσίας θα συνεχιστεί στην Πελοπόννησο, με επόμενους προορισμούς την Πάτρα, τον Πύργο και την Κόρινθο.

To Top