ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τήρηση πρακτικών και μη συμμετοχή Κουκούτση ζητά ο “Ανοιχτός Δήμος” στο Διαπαραταξιακό Συμβούλιο

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ MAKAΡΗ “ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ-ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ”

“Η δημοτική παράταξη “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες” συμμετείχε δια του επικεφαλής της στο διαπαραταξιακό συμβούλιο, που συγκάλεσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, ως οφείλαμε, παραμένοντας συνεπείς στις δεσμεύσεις μας για διάλογο και συνεννόηση μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων, αναφορικά με τα σημαντικά ζητήματα που θα καθορίσουν το μέλλον του δήμου Καλαμάτας. Με βάση τα παραπάνω, κρίνουμε ως καταρχήν θετική την πρωτοβουλία του δημάρχου. Άλλωστε πρόκειται για διαχρονικό αίτημα της παράταξής μας που είχε απορριφθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Ωστόσο θεωρούμε ότι πρέπει να συντρέχουν οι ακόλουθες προϋποθέσεις, όπως τις έθεσε επιτακτικά ο Μανώλης Μάκαρης κατά την διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης:

1.Είναι απαραίτητη η τήρηση πρακτικών στις συνεδριάσεις του συμβουλίου, επίσης η δημοσιοποίηση των θεμάτων που θα απασχολούν το συμβούλιο, όπως και των συμπερασμάτων που θα προκύψουν, καθώς και των θέσεων κάθε δημοτικής παράταξης.

2. Η μη συμμετοχή του υπόδικου και αμετανόητου χρυσαυγίτη Δ. Κουκούτση, ο οποίος στο παρελθόν έχει προσβάλλει με απαξία τις δημοκρατικές διαδικασίες και προσήλθε στο τέλος της συνεδρίασης.

Αναμένουμε την επίσημη άποψη της δημοτικής αρχής, όπως και των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας επί των θεμάτων που θέτουμε.
Η παράταξή μας θα υπερασπιστεί την διαφάνεια και την πλήρη ενημέρωση των συνδημοτών μας, για τα θέματα που απασχολούν τον Δήμο Καλαμάτας”.

Τήρηση πρακτικών και μη συμμετοχή Κουκούτση ζητά ο “Ανοιχτός Δήμος” στο Διαπαραταξιακό Συμβούλιο
To Top